Skip to main content

«Μήπως να ακυρώσετε τις διακοπές στην Ελλάδα;», διερωτάται το CNN

«Μήπως είναι ώρα να ακυρώσετε τις διακοπές σας στην Ελλάδα;», ρωτά τους τουρίστες που σχεδιάζουν ταξίδι στη χώρα σημερινό άρθρο του CNN.

Κάλεσμα στους Αμερικανούς τουρίστες να επανεξετάσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια, εάν αυτά περιλαμβάνουν την Ελλάδα, απευθύνει αρθρογράφος του CNN.

Τιτλοφορώντας το κείμενό του «Μήπως είναι ώρα να ακυρώσετε τις διακοπές σας στην Ελλάδα;», ο αρθρογράφος διερωτάται εάν οι Αμερικανοί τουρίστες πρέπει να εξετάσουν εκ νέου τα ταξιδιωτικά τους σχέδια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της επίτευξης συμφωνίας ώστε να αποτραπεί η βραχυπρόθεσμη οικονομική καταστροφή, εντούτοις επισημαίνει πως η απειλή ενός Grexit και το ενδεχόμενο επαναφοράς της δραχμής ως νόμισμα, εγείρει ερωτήματα αναφορικά με το πώς θα επηρεαστούν τα εκατομμύρια των παραθεριστών στη χώρα.

«Από την πλευρά της, η Ελλάδα που έχει φέτος αυξημένες προσδοκίες σχετικά με την τουριστική κίνηση στη χώρα διαβεβαιώνει πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα για τους επισκέπτες», συνεχίζει το άρθρο και ακολούθως θέτει ερωτήσεις που ενδεχομένως λύνουν τυχόν απορίες που έχουν οι τουρίστες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν φέτος στην Ελλάδα.

«Τι θα γίνει με τις πιστωτικές κάρτες; Yπάρχει κίνδυνος να μην λειτουργήσουν; Αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ θα δέχονται τα καταστήματα πληρωμές σε ευρώ; Yπάρχει θέμα ασφάλειας; Eνδεχόμενες ταραχές ή αύξηση της εγκληματικότητας. Θα συνεχίσουν τα πλοία κανονικά τα δρομολόγιά τους ή υπάρχει κίνδυνος να «παγιδευτούν» στην Ελλάδα; Oι τιμές θα αυξηθούν ή θα πέσουν;», αναρωτιέται ο αρθρογράφος του αμερικανικού δικτύου.

«Οι απαντήσεις που δίνονται πάντως δεν προτρέπουν τους τουρίστες να ακυρώσουν τις διακοπές τους αφού και στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί το χειρότερο σενάριο εκείνοι θα είναι διασφαλισμένοι», σημειώνει.

Μάλιστα, στο άρθρο φιλοξενείται σχετική δήλωση του προέδρου του ΣΕΤΕ, Ανδρέα Ανδρεάδη, στην οποία ο ίδιος εξηγεί πως «είμαστε προετοιμασμένοι και διαβεβαιώνουμε για την ασφάλεια των τουριστών», προσθέτοντας ότι κανένας δεν πρέπει να ακυρώσει τις διακοπές του στη χώρα.