Skip to main content

Μειώθηκε ο χρόνος διέλευσης του κέντρου της Θεσσαλονίκης με αυτοκίνητο

Ένας οδηγός μπορεί να διασχίσει το κέντρο της πόλης σε 6-7 λεπτά, σύμφωνα με τoν αναπληρωτή προϊστάμενο της δημοτικής αστυνομίας, Πέτρο Παπαφίλη.

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη κινούνται περίπου 200.000 αυτοκίνητα καθημερινά όταν η πόλη είναι σχεδιασμένη να μπορεί να εξυπηρετήσει λιγότερα αυτοκίνητα. Αυτό δυσχεραίνει την κατάσταση και βαρύνει τους χρόνους που θα χρειαστεί ένας οδηγός να διανύσει το κέντρο της Θεσσαλονίκης, τόνισε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο 104,9fm o αναπληρωτής προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας, Πέτρος Παπαφίλης.

Ο ίδιος πάντως διαπιστώνει τους δύο πρώτους μήνες του χρόνου ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί. «Τα στατιστικά τον Γενάρη και τον Φλεβάρη δείχνουν ότι οι μέσες ταχύτητες των αυτοκινήτων έχουν αυξηθεί. Πάνε πιο γρήγορα. Πλην του Σαββάτου και το βράδυ της Παρασκευής που υπάρχει μεγάλος φόρτος, τις υπόλοιπες μέρες οι κεντρικές αρτηρίες δεν έχουν πρόβλημα. Έτσι ένας οδηγός μπορεί να διασχίσει το κέντρο της πόλης σε 6-7 λεπτά. Ανάλογα την ώρα μπορεί να κάνει και 4 λεπτά, αλλά και 15 λεπτά σε ώρα αιχμής», τόνισε ο κ. Παπαφίλης.

Όσο για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης ο αναπληρωτής προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας, τόνισε πως: τους δύο πρώτους μήνες του έτους η δημοτική αστυνομία έκοψε 25.000 κλήσεις και η Τροχαία περίπου 6.000 κλήσεις. Όμως βλέπουμε μια αισθητή μείωση των κλήσεων, κάτι που δείχνει ότι οι οδηγοί συμμορφώνονται .

Τέλος, εξέφρασε και τον προβληματισμό του για τις κενές θέσεις στάθμευσης που υπάρχουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. « Αν είναι κάτοικοι και το παρκάρουν μακριά τότε σίγουρα έχουν πρόβλημα και αυτό το σύστημα τους δυσχεραίνει. Αν κάποιοι κατεβαίνουν στο κέντρο και χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τότε αυτό σίγουρα είναι καλό, γιατί δεν επιβαρύνεται το κέντρο. Θέλει λίγο χρόνο όμως για να διορθώσουμε κάποια προβλήματα που έχουν εντοπιστεί στο συγκεκριμένο σύστημα», τόνισε.