Skip to main content

Ryanair: Μείωση πτήσεων στο Θεσσαλονίκη-Αθήνα λόγω έργων στο Μακεδονία

Αλλαγές στο θερινό πρόγραμμα λόγω μη επιβεβαιωμένης διαθεσιμότητας του αεροδρομίου Μακεδονία για το 2017. Οι ώρες αναχώρησης από Θεσσαλονίκη για Αθήνα

Σε αλλαγή του καλοκαιρινού της προγράμματος λόγω μη επιβεβαιωμένης διαθεσιμότητας του διαδρόμου προσγειώσεων - απογειώσεων του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης τον επόμενο χρόνο προχωρά η αεροπορική εταιρεία Ryanair.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σε δημοσιογράφους η διευθύντρια μάρκετινγκ της εταιρείας στην Ελλάδα Κιάρα Ραβάρα, οι καθημερινές πτήσεις από Θεσσαλονίκη για Αθήνα θα μειωθούν από 7 σε 3 προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσες περισσότερες διεθνείς πτήσεις είναι δυνατόν. Ο αριθμός των πτήσεων θα παραμείνει μειωμένος από το τέλος Μαρτίου 2017 μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2017.

Οι ώρες αναχώρησης από τη Θεσσαλονίκη για Αθήνα θα είναι στις 7.05 πμ, στις 5.15 μμ και στις 8.15 μμ.

«Ο λάθος χρονικός συντονισμός των έργων και η συνεχής έλλειψη διαύγειας σχετικά με τη διαθεσιμότητα του διαδρόμου προσγειώσεων - απογειώσεων στο αεροδρόμιο Μακεδονία δεν μας επιτρέπουν παρά μόνο να μειώσουμε κάποιες πτήσεις εσωτερικού ώστε να συμβάλλουμε σε περισσότερες διεθνείς αφίξεις τουριστών», τόνισε η κυρία Ραβάρα.

Το επόμενο καλοκαίρι η Ryanair θα προσφέρει 19 διεθνή δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη, με 4 νέα δρομολόγια προς Αμβούργο, Γκέτεμποργκ, Κοπεγχάγη και Ντόρτμουντ καθώς και μια νέα καλοκαιρινή σύνδεση προς  Βερολίνο.

Το 2016 η Ryanair μετέφερε από και προς τη Θεσσαλονικη 1,6 εκατ επιβάτες, ενώ για το 2017 εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός επιβατών θα ανέλθει σε 1,5 εκατ. λόγω της μείωσης των πτήσεων προς Αθήνα και έναντι αρχικής εκτίμησης 1,9 εκατ. πελατών λόγω των τεσσάρων νέων δρομολογίων εξωτερικού.

Η κυρία Ραβάρα εξέφρασε την εκτίμηση ότι όσο διατηρείται η ασάφεια σχετικά με τη διαθεσιμότητα του διαδρόμου στο Μακεδονία είναι πιθανό και άλλες αεροπορικές εταιρείες να προχωρήσουν σε μειώσεις πτήσεων.