Skip to main content

Μητσοτάκης για Τουρκία: Επιβάλλονται οι προσεγγίσεις, δεν επιτρέπονται οι ψευδαισθήσεις (video)

Ο πρωθυπουργός παρέστη στην τελετή παραλαβής τριών νέων ελικοπτέρων Romeo από το Πολεμικό Ναυτικό

Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε από την Αεροπορική Βάση Κοτρωνίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρέστη στην ειδική εκδήλωση για την παραλαβή τριών νέων ελικοπτέρων τύπου Romeo MH-60R Seahawk από το Πολεμικό Ναυτικό.

«Τα ελικόπτερα αυτά ενισχύουν την αξία τους σε μία εποχή που δυστυχώς εντείνεται η γεωπολιτική αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή μας. Και παρά την ηρεμία που ευτυχώς επικρατεί τώρα στο Αιγαίο δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι οι εξ’ ανατολών γείτονες μας επιταχύνουν το δικό τους εξοπλιστικό πρόγραμμα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Επιβάλλονται συνεπώς οι προσεγγίσεις, όμως σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπονται οι ψευδαισθήσεις. Όλοι οφείλουμε να είμαστε προσηνείς αλλά ποτέ αφελείς, προσηλωμένοι στην πυξίδα που δείχνει πάντα την ειρήνη, το διεθνές δίκαιο και τη συνεργασία» πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα ακόμη πιο δυνατή!» αναφέρει στο Twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Τα ελικόπτερα τύπου Romeo MH-60R Seahawk είναι τα πιο σύγχρονα και ισχυρά ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα που έχει το ΝΑΤΟ, ενώ η νέα έκδοση του ελικοπτέρου MH-60 έχει εντυπωσιάσει με το ιδιαίτερα αναβαθμισμένο οπλοστάσιό του.

Το MH-60R μπορεί να φέρει δύο πυραύλους τύπου NSM – “Naval Strike Missiles”, αποτέλεσμα της συνεργασίας των εταιρειών Raytheon και Kongsberg Defense and Aerospace, ενός αντιπλοϊκού βλήματος ακριβείας και μεγάλης εμβέλειας, που μπορεί να καταστρέψει εχθρικά πλοία σε αποστάσεις μέχρι 100 ναυτικά μίλια.