Skip to main content

Μήνυμα Παπανδρέου στην Τουρκία για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο

Σαφές μήνυμα στη γειτονική χώρα να σταματήσει τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «η απειλή πολέμου δεν λύνει τα προβλήματα».
Σαφές μήνυμα στην Τουρκία να σταματήσει τις παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο και να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, έστειλε ο πρωθυπουργός, Γ.Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στη συνάντηση των Τούρκων πρέσβεων, που πραγματοποιείται στο Ερζερούμ, παρουσία του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Παπανδρέου διαμήνυσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η απειλή πολέμου δεν λύνει τα διμερή προβλήματα των δύο χωρών, υπογραμμίζοντας ότι η ειρηνική συνύπαρξη των δύο χωρών απαιτεί προϋποθέσεις και από τις δύο πλευρές.

«Η εμπιστοσύνη δύσκολα χτίζεται, ενώ πολύ εύκολα χάνεται», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, με αφορμή τις πρόσφατες υπερπτήσεις οκτώ τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αγαθονήσι, επισημαίνοντας ότι οι παραβιάσεις μπορεί να έχουν γίνει ρουτίνα για την Τουρκία, όχι όμως και για την Ελλάδα. «Τι προσπαθεί να αποδείξει η Τουρκία», διερωτήθηκε, τονίζοντας ότι με τις παραπάνω πρακτικές η κυριαρχία στο Αιγαίο δεν θα αλλάξει.

Ανέφερε ακόμη ότι γίνονται σημαντικές προσπάθειες ειρηνικής συνύπαρξης από τις ηγεσίες των δύο χωρών, ενώ δήλωσε ότι «στο ερώτημα ειρήνη ή σύγκρουση επιλέγουμε ειρήνη».