Skip to main content

Μηνύσεις δήμων και ιδιωτών που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα

Έντονη είναι η δυσοσμία στα νότια προάστια ενώ πολλές επιχειρήσεις έχουν αναγκαστεί να κλείσουν κυρίως λόγω της δυσοσμίας.

Μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου αναμένεται να καταθέσουν δήμοι που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα και ιδιώτες που έχουν εγχειρήσεις στην παραλία του Σαρωνικού.

Έντονη είναι η δυσοσμία στα νότια προάστια ενώ πολλές επιχειρήσεις έχουν αναγκαστεί να κλείσουν κυρίως λόγω της δυσοσμίας.

Σε 20 ημέρες με ένα μήνα θα καθαρίσει η πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό, δήλωσε εχθές στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας, Διονύσης Καλαματιανός.

Είπε επίσης ότι σύμφωνα με την ενημέρωση από την πλοιοκτήτρια εταιρεία η στεγανοποίηση του δεξαμενόπλοιου έχει σχεδόν επιτευχθεί, επισημαίνοντας ωστόσο ότι τα πετρελαιοειδή ταξιδεύουν με τους ανέμους και δεν πρόκειται για νέα μόλυνση σε Ελληνικό και Γλυφάδα.

Εν τω μεταξύ, πυρά στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας. «Πρόκειται για ψευτοοικολόγους, μιλούν για δάσος στο ελληνικό, δήθεν καταστροφή στη Χαλκιδική και στην πραγματική οικολογική καταστροφή αποδεικνύονται ανίκανοι», είπε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Χαρακτήρισε τα κυβερνητικά στελέχη «ντεμέκ οικολόγους», λέγοντας ότι αρχικά εγκλιμάτισαν στις λαϊκές συνοικίες της Σαλαμίνας και του Περάματος και στη συνέχεια σε όλη την Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Τόνισε μάλιστα, πως η ΝΔ ζήτησε άμεσα να συγκληθεί η επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής και την προγραμμάτισαν για τις 20 του μηνός.