Skip to main content

Μήνυση κατά Τραμπ από οργάνωση προάσπισης της ελευθερίας του λόγου

Ο Αμερικανός πρόεδρος μπλόκαρε χρήστες του Twitter από τον προσωπικό του λογαριασμό - Για παραβίαση του Συντάγματος κάνει λόγο η οργάνωση

Μήνυση κατά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε οργάνωση προάσπισης της ελευθερίας του λόγου επειδή μπλόκαρε χρήστες του Twitter από τον προσωπικό του λογαριασμό.

Η οργάνωση υποστηρίζει ότι με αυτό τον τρόπο o Ρεπουμπλικάνος παραβιάζει την Πρώτη Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος.

Η αγωγή, που κατατέθηκε από το Knight First Amendment Institute του Πανεπιστημίου Κολούμπια στην Νέα Υόρκη και στηρίζουν αρκετοί ατομικοί χρήστες του Twitter, αναφέρει ότι ο Τραμπ μπλόκαρε αρκετούς λογαριασμούς του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, οι κάτοχοι των οποίων αναδημοσίευσαν αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου με επικριτικά ή χιουμοριστικά σχόλια.

Σύμφωνα με την αγωγή, το μπλοκάρισμα από τον Τραμπ σε αυτούς τους λογαριασμούς ισοδυναμεί με μια αντισυνταγματική προσπάθεια κατάπνιξης αντίθετων φωνών.

Επειδή ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος χρησιμοποιεί συχνά το Twitter για να προβεί σε πολιτικές δηλώσεις, ο λογαριασμός του αποτελεί ένα δημόσιο φόρουμ από το οποίο η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποκλείει πολίτες με βάση τις απόψεις τους, υπογραμμίζεται στο έγγραφο. Οι χρήστες του Twitter δεν μπορούν να δουν ή να απαντήσουν σε tweets από λογαριασμούς από τους οποίους έχουν μπλοκαριστεί.

Τη μήνυση συνοδεύει επιστολή του Ινστιτούτου που εστάλη τον περασμένο μήνα στον Τραμπ, η οποία προειδοποιεί για την άσκηση μήνυσης στην περίπτωση που οι χρήστες δεν ξεμπλοκαριστούν.