Skip to main content

Μήνυση για τον ΟΑΣΘ κατέθεσαν οι φορείς της Θεσσαλονίκης (vid)

Η μήνυση από τους φορείς για το θέμα του ΟΑΣΘ κατατέθηκε ενώπιον της προϊσταμένης της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και 11 δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος και εκπρόσωποι των επιμελητηρίων της πόλης, μετά τη λήξη του τελεσιγράφου, με το οποίο ζητούσαν λύση για το θέμα του ΟΑΣΘ.

Η μήνυση κατατέθηκε ενώπιον της προϊσταμένης της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ζητούν την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας ως της πλέον αρμόζουσας αρχής σχετικά με την έρευνα των τυχόν ποινικών ευθυνών των εμπλεκόμενων φορέων για το μείζον ζήτημα που έχει ανακύψει στην πόλη όσον αφορά την λειτουργία των δημόσιων συγκοινωνιών και ειδικότερα τη μη κυκλοφορία των αστικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ επί 12 συνεχείς μέρες.

Οι φορείς της πόλης ζητούν επίσης «να ερευνηθεί και πάσα άλλη ποινική ευθύνη και ποινικά κολάσιμη πράξη προκύψει ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η ομαλή λειτουργία των Αστικών Συγκοινωνιών στην πόλη της Θεσσαλονίκης και να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών».

«Όπως πια έχει ευρέως καταστεί γνωστό στο πανελλήνιο, για δωδέκατη ημέρα, σήμερα, συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας που έχουν ομόφωνα αποφασίσει οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων τους για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο με αποτέλεσμα οι Αστικές Συγκοινωνίες στην Θεσσαλονίκη να έχουν παραλύσει, οι πολίτες να βιώνουν απίστευτη ταλαιπωρία, η αγορά της Θεσσαλονίκης και ο εμπορικός κόσμος να βρίσκεται σε πλήρη οικονομική εξαθλίωση, δεδομένου ότι οι Αστικές Συγκοινωνίες του ΟΑΣΘ είναι το μοναδικό Δημόσιο μέσο Συγκοινωνιών στην Θεσσαλονίκη.

»Με δεδομένο το γεγονός ότι τόσο το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων όσο και η Διοίκηση του ΟΑΣΘ γνώριζαν εδώ και πολύ καιρό τις οικονομικές υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους που απορρέουν από την μεταξύ τους υπογραφείσα σύμβαση, εντούτοις επέδειξαν αδικαιολόγητη ολιγωρία και υπαίτια καθυστέρηση στην επόλυση των μεταξύ τους διαφορών με αποτέλεσμα η πόλη της Θεσσαλονίκης και οι πολίτες της να βιώνουν την απόλυτη έλλειψη δημόσιων συγκοινωνιών» αναφέρεται στην μηνυτήρια αναφορά.

«Μετά από 12 μέρες η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη δεν πάει άλλο, οι πολίτες ταλαιπωρούνται, οι επιχειρήσεις έχουν χτυπηθεί. Ήρθαμε εδώ να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την παρωδία και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου και αν βρίσκονται» επισήμανε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης σημείωσε ότι ο εισαγγελέας θα εξετάσει ποιοι ευθύνονται για αυτή την κατάσταση. Επανέλαβε ότι οι φορείς ζητούν να επανέρθει η αστική συγκοινωνία. Ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης τόνισε ότι είναι ντροπή αυτό γίνεται σε βάρος της πόλης. «Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός, παρά την ταλαιπωρία» επισήμανε ο κ. Καϊτεζίδης.