Skip to main content

Μηνύματα «κατανόησης» από τους δανειστές στην Αθήνα

Πληροφορίες κάνουν λόγο για επτά – οκτώ προαπαιτούμενα που είναι «τεχνικά αδύνατο να ολοκληρωθούν μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Λιγοστεύουν ή όχι τελικά τα πραγματικά περιθώρια αντίδρασης της ελληνικής κυβέρνησης στην δύσκολη προσπάθεια που καταβάλλει για να πετύχει την καθαρή έξοδο της χώρας; Η απάντηση είναι «ναι», γι' αυτό και η πλευρά του Μαξίμου σκοπεύει να πάρει μέτρα για να αποτρέψει το (εκλογικό) μοιραίο, αν κι όποτε φτάσει το πλήρωμα του χρόνoυ.

Στο πλαίσιο αυτό, κατ' αρχήν, από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές διαρρέεται ότι το Μαξίμου έχει λάβει μηνύματα κατανόησης από τους δανειστές πως ακόμα κι αν κάποια από τα 88 προαπαιτούμενα δεν εκπληρωθούν στην ώρα τους, δεν θα εισηγηθούν παράταση του τρέχοντος προγράμματος. Οι ίδιες διαρροές κάνουν λόγο για επτά – οκτώ προαπαιτούμενα που είναι «τεχνικά αδύνατο να ολοκληρωθούν μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Σημειώστε, μεταξύ άλλων...

    -Το καζίνο του Ελληνικού,
    -Το Χρηματιστήριο Ενέργειας
    -Ο μετασχηματισμός της δημόσιας διοίκησης
    -Την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα σταθούν ικανά να ανατρέψουν την πορεία της χώρας προς την «καθαρή έξοδο», υποστηρίζεται αρμοδίως. Απλώς, χρειάζεται περισσότερη δουλειά και μεγαλύτερη προσοχή. Το γεγονός για παράδειγμα ότι το μείζον θέμα των ιδιωτικοποιήσεων στο «μεταμνημονιακό πρόγραμμα» που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στους θεσμούς, αναλύθηκε σε τρεις γραμμές, όλες κι όλες, μόνο καλό δεν έκανε στο προφίλ της κυβέρνησης και της προσπάθειας που κάνει. Ωστόσο κι αυτό θα διορθωθεί, προσεχώς.