Skip to main content

Μήνυμα Παυλόπουλου προς εταίρους για ελάφρυνση του χρέους (video)

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, συναντήθηκε σήμερα με τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή

Μήνυμα προς τους εταίρους «να κάνουν αυτό που τους αναλογεί» στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

«Η Ελλάδα, με τις θυσίες του λαού της, απολύτως συνεπής, επιτυγχάνει τους στόχους για τα πλεονάσματα που πρέπει να έχει. Κι αυτό πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη αυτή τη στιγμή που πρέπει να κάνουν και οι εταίροι μας αυτό που τους αναλογεί. Και μιλάω για το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, ώστε να καταστεί διαχειρίσιμο» είπε ο κ. Παυλόπουλος, εκφράζοντας αισιοδοξία το ότι η συζήτηση έχει αρχίσει προς την σωστή κατεύθυνση.

Όπως είπε η ελάφρυνση πρέπει να λάβει υπόψη τις ανάγκες της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. «Πρέπει να συνδυασθεί με την επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης της χώρας. Η ανάπτυξη είναι ο καλύτερος τρόπος για να μειώσουμε το χρέος πέρα από τις βραχυπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες ρυθμίσεις, τόνισε.

Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια συνάντησης με το διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή, στη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε επίσης τη Συνταγματική επιταγή αναλογικής ισότητας στη φορολογία.