Skip to main content

Μπουτάρης:Η Νέα Παραλία δεν έχει ιδιοκτήτες - Η αλληλογραφία με ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα με ανάρτησή του στο twitter ο δήμαρχος στέλνει μηνύματα με πολλούς αποδέκτες. Τα έγγραφα παραχώρησης που αντάλλαξαν δήμος και Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει το Σαββατοκύριακο μεταξύ της δημοτικής αρχής και της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά την παραχώρηση του «Κήπου των Εποχών» της Νέας Παραλίας για τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ Σπούτνικ.

Σήμερα με ανάρτησή του στο twitter ο δήμαρχος στέλνει ουσιαστικά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες. 

Αρχικά ο κ. Μπουτάρης ξεκαθαρίζει ότι η «Νέα Παραλία δεν έχει ιδιοκτήτες και δεν χρειάζεται "χωροφύλακες", επιστάτες και ινστρούχτορες» και να συμπληρώσει στη συνέχεια με δεύτερο tweet ότι «ο δημόσιος χώρος ανήκει σε όλους τους Θεσσαλονικείς. Υπάρχουν κανονισμοί απόδοσης και κυρίως στη Δημοκρατία υπάρχει διαφορετική έκφραση».

Εν τω μεταξύ, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποδεικνύεται από το αίτημα που κατέθεσε στον δήμο Θεσσαλονίκης και την αντιδήμαρχο Οικονομικών Άννα Αγγελίδου – Πολυχρονιάδου, δεν ζητούσε άδεια για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, αλλά μόνο την παραχώρηση του χώρου.

Συγκεκριμένα, ζητούσε την παραχώρηση του «Κήπου των Εποχών» με σκοπό τη χρήση του χώρου για τη διεξαγωγή διήμερου εκδηλώσεων, ενώ ενημέρωνε πως για την υλοποίηση του φεστιβάλ θα χρειαστεί να εγκατασταθεί υλικοτεχνική υποδομή.

Καμία αναφορά δε γινόταν στο αίτημα για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, αναφέρουν πηγές από τον δήμο, καθώς όπως ξεκαθαρίζεται, σε τέτοια περίπτωση, απαιτείται ξεχωριστή άδεια.

Σε απάντησή του ο δήμος και συγκεκριμένα η κ. Αγγελίδου ενέκρινε το αίτημα σύμφωνα με έγγραφό της στις 2 Οκτωβρίου. Επίσης, όπως σημειώνεται στην απάντηση, εγκρίνεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και όλα αυτά με την προϋπόθεση να μη δημιουργηθεί ρύπανση αλλά και φθορές στον χρησιμοποιούμενο χώρο από τις εγκαταστάσεις.

Η δημοτική αρχή σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για παράβαση του εγγράφου παραχώρησης του χώρου των εκδηλώσεων. «Η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων συνιστά παραβίαση των όρων της άδειας παραχώρησης», ανέφερε.

Μάλιστα, στο σημείο όπου διεξαγόταν το Φεστιβάλ έσπευσαν και άντρες της δημοτικής αστυνομίας, οι οποίοι ζήτησαν την απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων, διαφορετικά θα επιβληθεί πρόστιμο. Ωστόσο, η βροχή ακύρωσε τη διεξαγωγή της δεύτερης μέρας του Φεστιβάλ.

Υπενθυμίζεται πως χθες σε ανακοίνωσή του το Φεστιβάλ Σπούτνικ, απαντώντας στον Δήμο, δημοσιοποίησε το έγγραφο παραχώρησης. Στο εν λόγω έγγραφο – απάντηση του δήμου αναφερόταν ότι «εφόσον δεν προκαλεί φθορές μπορεί να εγκατασταθεί προσωρινός εξοπλισμός».