Skip to main content

Μήνυμα Μέρκελ στον Τυνήσιο πρωθυπουργό: Να αυξηθούν οι απελάσεις

Η Καγεκλάριος τόνισε πως η τρομοκρατική επίθεση με φορτηγό σε χριστουγεννιάτική αγορά στο Βερολίνο εγείρει πολλά ερωτήματα.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι είπε στον τυνήσιο ομόλογό της Μπετζί Καΐντ Εσέσμπσι σε τηλεφωνική συνομιλία τους πως η κυβέρνησή της θέλει να επιταχύνει την απέλαση όσων η αίτηση ασύλου τους έχει απορριφθεί και να αυξήσει τον αριθμό των απελάσεων.

Σε δηλώσεις μετά τη δολοφονία από την ιταλική αστυνομία του 24χρονου τυνήσιου αιτούντα άσυλο, Άνις Άμρι, ο οποίος συνδέεται με την επίθεση με φορτηγό σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, η Μέρκελ είπε πως το συμβάν εγείρει πολλά ερωτήματα και η κυβέρνησή της θα λάβει μέτρα για να βελτιώσει την ασφάλεια.

«Έχουμε σημειώσει πρόοδο φέτος στο πολύ σημαντικό θέμα της απέλασης τυνήσιων πολιτών που δεν έχουν δικαίωμα παραμονής στη Γερμανία", είπε η Μέρκελ. "Είπα στον τυνήσιο πρωθυπουργό πως πρέπει να επιταχύνουμε σημαντικά τη διαδικασία απέλασης και να αυξήσουμε τον αριθμό όσων στέλνονται πίσω» συμπλήρωσε.