Skip to main content

Μήνυμα Λάσκαρη για τη νέα σεζόν:Μπάτζετ μόνο με τα δικά μας έσοδα(vid)

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Άρης ανέλαβε την ευθύνη για τις διοικητικές αστοχίες της προηγούμενης σεζόν στέλνοντας μήνυμα συσπείρωσης ενόψει της επόμενης

Μήνυμα ενότητας ενόψει της ερχόμενης σεζόν έστειλε ο Νίκος Λάσκαρης στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η νέα ομάδα των «κιτρινόμαυρων» θα χτιστεί με βάση τα έσοδά της και μόνο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Άρης:

«Θα συνεχίσω να είμαι εδώ και δεν έχουμε σκοπό να φύγουμε από τον Άρη. Είμαστε εδώ για να μείνουμε. Η τελευταία χρονιά ένα μεγάλο μάθημα. Πολύ διαφορετικό το σχολείο φέτος, εμείς είμαστε επιχειρηματίες, δεν είχαμε backgorund διοίκησης ομάδας.

Φέτος θα λειτουργήσουμε με πιο τεχνοκρατικά πρότυπα και βασιζόμενοι στα δικά μας έσοδα. Τις επόμενες θα δημιουργηθούν ομάδες εργασίας που θα ασχοληθούν με την ομάδα, μια πιο ομαδική λειτουργία ως προς αποφυγή καθυστερήσεων. Όποια θέματα είχε ο Άρης σε επίπεδο διοίκησης τα παίρνω πάνω μου… Τελευταία φορά σας είχα πει ότι πίστευα ότι θα το κααφέρουμε… Αυτός δυστυχώς δεν ήταν εφικτό. Είναι Ιούλιος και δεν εχουμε κλείσει το έτος και πρέπει να δημιουργήσουμε τη νέα ομάδα. Κάνω ένα βήμα πίσω και διαχωρίζω την περσινή χρονιά από το μέλλον του Άρη.

Θα στηθεί η νέα ομάδα με μπάτζετ βασισμένο στα έσοδα του Άρη την επόμενη χρονιά. Μέσα σε όλο αυτό είχαμε επαφές με τον κόουτς και του "πουλήσαμε" την ιδέα του Άρη, όχι ότι δεν ήξερε, γιατί τα έχει ζήσει στο πετσί του. Του εξηγήσαμε το πλάνο το δικό μας, όχι μόνο για την επόμενη χρονιά, αλλά για την επόμενη πενταετία. Οι συζητήσεις ξεκίνησαν μέσω φίλων που ήθελαν να μας γνωρίσουν πριν αρκετό καιρό. Είχαμε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα και ο ίδιος επίσης και να πιστέψει στο πλάνο μας… Αποφασίσαμε να κάνουμε το επόμενο βήμα που είναι η αναγέννηση του Άρη. Ο κόουτς έρχεται πίσω στο σπίτι του με βάση τριετία ή πενταετία.

Η ιδέα είναι ότι φέτος θα βάλουμε τις βάσεις για τον νέο Άρη. Αυτό δεν είναι μόνο αγωνιστικά, αλλά και διοικητικά, να δουλέψουμε και σε αμερικανικά πρότυπα, για παραγωγή ταλέντων και ουσιαστικά παραγωγή εσόδων για την ομάδα. Μια ομάδα δεν έχει μόνο παίκτες, είναι ομάδα και εκτός γηπέδου και πρέπει να παράξει έσοδα για να λειτουργήσει. Ο κόουτς θα μπορέσει να μας βοηθήσει με τη λειτουργία του».

Για την διαμάχη που έχει με τον Λετονό, Μίχαλς Σούμποτινς είπε: «Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες. Δεν είμαι συμβαλλόμενο μέρος, θέλουν να βλάψουν το κύρος του ονόματος μου και έφεραν την υπόθεση στην Ελλάδα. Είναι εκβιαστικό και δεν μπορούμε να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες. Θα το λύσει η δικαιοσύνη. Αυτό επηρέασε την προηγούμενη χρονιά. Θα είναι εντελώς διαφορετικό φέτος».

Για το διοικητικό συμβούλιο που έγινε πριν είπε: «Έχουμε κοιταχτεί στα μάτια με τους υπόλοιπους του δ.σ. και έχουμε λύσει τις διαφορές μας. Μιλούσαμε λιγότερο από ότι θα έπρεπε…

Το μήνυμα ενότητας που είχε γράψει ο κ. Αρβανίτης είχε ερμηνευτεί διαφορετικά… Δημιουργείται αρνητικό κλίμα από κάποιους. Θα προτιμούσα να είμαστε ενωμένοι, αν δεν γίνεται, θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις. Αν αποτύχει και συνεχίσουμε να έχουμε προβλήματα…».

Σε εκείνο το σημείο έκανε παρέμβαση ο Γιαννάκης: «Δεν θεωρώ ότι μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί, αλλά θα ήθελα. Είτε το θέλουμε, είτε όχι, η πρόοδος του Άρη θα μας κάνει όλους χαρούμενους ή τουλάχιστον τους περισσότερους. Εμείς τους περισσότερους θέλουμε να κάνουμε χαρούμενους και αυτοί οι περισσότεροι βρίσκονται παντού, σε όλον τον κόσμο, Κίνα, Ελβετία, Γερμανία, Πορτογαλία. Περιμένει να υπάρχει μια ομάδα που μάχεται και ονειρεύεται. Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα ονειρεύεται, αλλά αυτό δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Μπορεί το μέλλον να είναι γρήγορο, αλλά αν δεν είναι γρήγορο, θα είναι σταθερό».

Ρωτήθηκε για τις υποχρεώσεις της ομάδας στο άρθρο 99 και απάντησε: «Για το 99 η ομάδα έχει υποχρεώσεις, ήμασταν συνεπείς μέχρι ρτώρα, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό. Το μπάτζετ είναι εσωτερική υπόθεση, το έχουμε συζητήσει με τον κόουτς και θα είναι ανάλογα με τα έσοδά μας… Είναι διάφορα που δουλεύουμε, απλώς θα τα δείξουμε με πράξεις».

Για το θέμα των χορηγών είπε: «Έχουμε επαφές στο εξωτερικό με πιθανούς σπόνσορες. Είναι συνεργάτες μας εδώ και αρκετά χρόνια, ξέρουν που έρχονται, τους ενδιαφέρει η συνεργασία, έχουν "αγοράσει" την ιδέα του μεγάλου Άρη».