Skip to main content

Μήνυμα Γκιουλέκα για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

Mπορεί να πέρασαν 43 ολόκληρα χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, αλλά κανείς μας «Δεν Ξεχνά», είπε ο βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης της ΝΔ.

Μήνυμα για την επέτειο της εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου 1974 έστειλε με δηλώσεις του ο βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης της ΝΔ Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

«Σαν σήμερα ο χρόνος για την Κύπρο σταμάτησε... Σαράντα περίπου χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες, με την υποστήριξη της τουρκικής αεροπορίας και του ναυτικού εισέβαλαν παράνομα και κατά παράβαση του καταστατικού χάρτη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στις βόρειες ακτές της Κύπρου, με αποτέλεσμα την παράνομη κατοχή του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας», ανέφερε ο κ. Γκιουλέκας και πρόσθεσε: «Περίπου 200.000 εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, έγιναν πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα, περίπου 4.000 νεκροί, και 1.619 δηλώθηκαν αγνοούμενοι...».

Όπως τόνισε ο βουλευτής «μπορεί να πέρασαν 43 ολόκληρα χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, αλλά κανείς μας "Δεν Ξεχνά". "Τίποτα δεν ξεχνιέται!"».

«Οι πληγές παραμένουν ανοικτές. Στη συλλογική μνήμη παραμένουν και θα παραμένουν πάντοτε ζωντανές οι εφιαλτικές εικόνες της βάρβαρης επιδρομής του Αττίλα και της προσφυγιάς, που συνέθεσαν μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της σύγχρονης Ιστορίας μας», επεσήμανε και κατέληξε:

«Η παρακαταθήκη που άφησαν οι ήρωες πεσόντες στη μαρτυρική νήσο, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Είναι πατριωτική μας ευθύνη, να μην αφήσουμε την ιστορία να μας προσπεράσει...».