Skip to main content

Μήνυμα αισιοδοξίας με... ηλίανθους στην Ανθοέκθεση της Καλαμαριάς

Μέλη του φιλανθρωπικού σωματείου "Συζωή" προτρέπουν τον κόσμο να φυτέψει ηλιόσπορους σε γλάστρες για να γεμίσουν τα μπαλκόνια με ηλίανθους.

Ενα... χειροπιαστό μήνυμα αισιοδοξίας στέλνουν σήμερα μέλη του φιλανθρωπικού σωματείου "Συζωή" τα οποία μοιράζουν δωρεάν ηλιόσπορους στους επισκέπτες της ανθοέκθεσης του Δήμου Καλαμαριάς, στην πλαζ Αρετσούς.

«Βάλε έναν ήλιο στο μπαλκόνι σου» αναγράφεται πάνω στα φακελάκια με τους σπόρους που μοιράζουν γονείς και φίλοι της "Συζωής" με την προτροπή να τους φυτέψουν σε γλάστρες για να γεμίσουν τα μπαλκόνια με ηλίανθους. Ταυτόχρονα, ενημερώνουν τους επισκέπτες για τις δράσεις του Συλλόγου για άτομα με διαταραχές όρασης και πρόσθετες αναπηρίες.

«Θέλαμε να "φωτίσουμε" τη διάθεση των ανθρώπων και ταυτόχρονα να τους πληροφορήσουμε για τους σκοπούς του Συλλόγου μας», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της "Συζωής" Νίκος Καζαντζίδης.

Η "Συζωή" είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με σκοπούς την εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση των ατόμων με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες, την ψυχολογική και κοινωνική στήριξη των ατόμων αυτών και των οικογενειών τους, την όσο το δυνατόν καλύτερη κάλυψη των αναγκών τους, την προάσπιση και τη θεσμική κατοχύρωση των συνταγματικών δικαιωμάτων τους και την προώθηση της επιστημονικής έρευνας για την πρόληψη και την ιατρική αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.