Skip to main content

Μήνυμα Άνθιμου στα Θεοφάνεια: Ελλάδα σημαίνει Μακεδονία (vid)

«Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα, αυτό θέλουμε να το καταλάβουν οι πάντες. Και συγχρόνως, Ελλάδα σημαίνει Μακεδονία», είπε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης

Το δικό του μήνυμα για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, που έχει επανέλθει για τα καλά στην επικαιρότητα, έστειλε σήμερα ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος από την παραλία της Θεσσαλονίκης, όπου τελέστηκε ο καθαγιασμός των Υδάτων.

«Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα, αυτό θέλουμε να το καταλάβουν οι πάντες. Και συγχρόνως, Ελλάδα σημαίνει Μακεδονία», είπε, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, στον λόγο του λίγο πριν τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου.

«Ελλάδα σημαίνει Μακεδονία και Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα κι αν ανοίξουμε τους χάρτες για να δούμε τους πολέμους, από προ Χριστού θα δούμε τους Έλληνες που μιλάνε ελληνικά και που αγωνίζονται στους αγώνες της αρχαίας Ολυμπίας όπου μόνον Έλληνες ελάμβαναν μέρος εκεί. Και από εκεί και πέρα μέσα σε όλα τα γεγονότα υπάρχει και το γιγαντιαίο έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου», τόνισε ακόμη ο κ. Άνθιμος, σε δηλώσεις του μετά τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού.

Δείτε το βίντεο: