Skip to main content

«Μίνι» υπουργικό συμβούλιο στο Μαξίμου για το Σκοπιανό

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θα ενημερώσουν τα υπόλοιπα στελέχη για τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων.

«Μίνι» υπουργικό συμβούλιο πραγματοποιείται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τις εξελίξεις για την ονοματοδοσία της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών, Άμυνας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και οι τρεις υπουργοί Επικρατείας.

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς θα ενημερώσουν τα υπόλοιπα στελέχη για τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων και για το πώς προτίθεται να κινηθεί η κυβέρνηση.

Οι τοποθετήσεις αναμένονται με ενδιαφέρον, μετά τη διαφοροποίηση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου ο οποίος έχει απορρίψει τη χρήση της λέξης «Μακεδονία» από οποιοδήποτε νέο όνομα των Σκοπίων.

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα ή Τρίτη 8 ή 9 Ιανουαρίου θα βρεθεί στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της ΠΓΔΜ, Μπούγιαρ Οσμάνι ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τον Νίκο Κοτζιά και τον Γιώργο Κατρούγκαλο.