Skip to main content

Μύλος στην «Πρωτοβουλία»-Δεν μπορείτε να μας φιμώσετε λένε οι «πέντε»

Η ανάγνωση του κανονισμού της «Πρωτοβουλίας» από τον Νίκο Φωτίου και οι απαντήσεις από Παν. Αβραμόπουλο και Κωνστ. Ζέρβα.

Μήνυμα στους πέντε δημοτικούς συμβούλους της «Πρωτοβουλίας» που τάχθηκαν με την αντιπολίτευση στο θέμα του 12ου δημοτικού σχολείου, έστειλε ο αντιδήμαρχος Νίκος Φωτίου.

Μιλώντας, ως εκπρόσωπος του δημάρχου, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, κατά την έκτακτη συνεδρίαση για το 12ο δημοτικό σχολείο, ανέγνωσε απόσπασμα από τον ψηφισμένο κανονισμό λειτουργίας της Δημοτικής Ομάδας της «Πρωτοβουλίας».

«Θα αποφύγω να ερμηνεύσω τους λόγους για τους οποίους συνάδερφοί μου της «Πρωτοβουλίας», αθροίστηκαν κάτω από τις υπογραφές των «Εντάξει» και θα περιοριστώ στην ανάγνωση του κανονισμού», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως επικαλείται την αίσθηση της ευθύνης και μόνο.

Σύμφωνα με το καταστατικό που διάβασε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου:

Α) το κάθε αιρετό μέλος της διοίκησης ψηφίζει ελεύθερα και κατά συνείδηση
Β) Όταν ένα θέμα έχει εισαχθεί στη Δ.Ο. πριν τις συνεδριάσεις των οργάνων της διοίκησης, έχει συζητηθεί και έχει ληφθεί πλειοψηφικά απόφαση, η οποία τυχόν μειοψηφούσα άποψη οφείλει να σέβεται τη ληφθείσα απόφαση
Γ)Στην περίπτωση που παρά την προηγηθείσα  συζήτηση/ πλειοψηφική απόφαση στην Δ.Ο. αιρετό μέλος της ομάδας εξακολουθεί να διαφωνεί για λόγους αρχής ή συνείδησης, οφείλει να δηλώσει τη διαφωνία του πριν από την ψηφοφορία στα όργανα της διοίκησης και να καθορίσει τη στάση με δική απόφαση. 

Λαμβάνοντας στη συνέχεια τον λόγο ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος χαρακτήρισε «φθηνό αυτό που συνέβη». «Ελπίζω να μην μετατραπούν ορισμένοι σε πειθαρχικούς ελεγκτές», σχολίασε ο δημοτικός σύμβουλος, κάνοντας λόγο για πειθαρχικού χαρακτήρα ζητήματα που θυμίζουν παλιές εποχές, που διέγραφαν τα κόμματα τους έχοντες διαφορετική άποψη.

Για προσπάθειες πολιτικής χειραγώγησης έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Ζέρβας. «Από κάποιους επιχειρήθηκε να τεθεί και η αίσθηση της κομματικής πειθαρχίας και της πολιτικής ορθοδοξίας. Λυπάμαι πολύ κ. Φωτίου, αλλά κάποιους ανθρώπους ούτε να τους εκφράσετε μπορείτε, ούτε μπορείτε να τους φιμώσετε», είπε, απευθυνόμενος στον Νίκο Φωτίου. «Αυτές οι συμπεριφορές και προσπάθειες χειραγώγησης, όπως έχει πει και ο πολιτικός σας προϊστάμενος σε Σοβιετίες. Θεωρώ, ότι η Πρωτοβουλία δεν υπήρξε ποτέ και δεν είναι σήμερα Σοβιετία», σημείωσε.  

Να χαμηλώσουν τους τόνους κάλεσε τα στελέχη της Πρωτοβουλίας ο δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Ζαχαριάδης. Ξεκαθάρισε ότι θα συνταχθεί με την απόφαση της διοίκησης καθώς ελπίζει ότι μπορεί η παράταξη να συνεχίσει να διοικεί για άλλα δύο χρόνια. «Θα ψηφίσω στην άποψη της διοίκησης αλλά αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του», σημείωσε.

Απαντώντας στη συνέχεια ο κ. Φωτίου σημείωσε ότι η «μόνη επίκληση που έγινε, είναι στο όνομα αίσθημα της ευθύνης των μελών της παράταξης». «Ο κανονισμός λειτουργίας της Δημοτικής Ομάδας της «Πρωτοβουλίας» στον οποίο αναφέρθηκαν απαξιωτικά συνάδερφοι, είναι ψηφισμένος ομόφωνα δηλαδή και από τους ίδιους και δεν περιέχει – αντιθέτως δηλώνει ότι διαγραφές ή άλλες ποινές δεν προβλέπονται για τα μέλη της παράταξης», υπογράμμισε.