Skip to main content

Μύλος με το Euroworking Group - Τι θα αποφασισθεί

Υπάρχει ενδεχόμενο να μην αποφασισθεί καν η επιστροφή στην Αθήνα του κουαρτέτου των δανειστών, για να συνεχισθεί η διαπραγμάτευση.

Συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες το EuroWorkingGroup (EWG). Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μόνο που θα αποφασίσει θα είναι το ξεπάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος (σσ είχαν παγώσει, μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα, πριν τις Γιορτές).

Υπάρχει ενδεχόμενο να μην αποφασισθεί καν η επιστροφή στην Αθήνα του κουαρτέτου των δανειστών, για να συνεχισθεί η διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Το σχέδιο των Ευρωπαίων, είναι τώρα η απόφαση αυτή να πάει για τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 26 Ιανουαρίου.

Αν ισχύσει η δεύτερη εκδοχή, τότε χάνεται άλλος ένας πολύτιμος μήνας διαπραγμάτευσης. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία, γενικότερα.

Να σημειωθεί ότι την Ελλάδα στο EWG θα εκπροσωπήσει ο κ. Γιώργος Χουλιαράκης. Όπως σας γράφαμε χθες, ο εν λόγω έχει πέσει στη δυσμένεια του Μεγάρου Μαξίμου, για λόγους που έχουν να κάνουν με τη διαπραγμάτευση και με το πάγωμα των μέτρων!

Επίσης, αναφορικά με το τελευταίο θέμα, πληροφορούμαστε πως ούτε που συζητά το Βερολίνο το ενδεχόμενο – έστω - να συζητηθούν μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, όπως απαιτεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για να εντάξει την Αθήνα στο QE.