Skip to main content

Μυλόπουλος: Τον Αύγουστο του 2019 η δοκιμαστική λειτουργία του Μετρό

Το μετρό ξεκίνησε, προχωράει και τελειώνει, η πόλη θα έχει και μετρό και λεωφορεία δημόσιου χαρακτήρα σύντομα, είπε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό.

Σε δύο χρόνια από σήμερα το μετρό θα αρχίσει να τρέχει δοκιμαστικά στις ράγες των σηράγγων της πόλης, τόνισε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., Γιάννης Μυλόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Το μετρό ξεκίνησε, προχωράει και τελειώνει, η Θεσσαλονίκη θα έχει και μετρό και λεωφορεία δημόσιου χαρακτήρα σύντομα», ανέφερε ο κ. Μυλόπουλος.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία των έργων για το μετρό, ο κ. Μυλόπουλος τόνισε: «Οι σήραγγες του μετρό Θεσσαλονίκης έχουν πλήρως ολοκληρωθεί και οι 11 από τους 13 σταθμούς έχουν πλήρως ολοκληρωθεί κατασκευαστικά σε ό,τι αφορά τα έργα πολιτικού μηχανικού».

«Τελείωσαν οι σήραγγες της Θεσσαλονίκης και ο μετροπόντικας έχει φθάσει ήδη μέχρι την Αρετσού και στο τέλος του 2018 θα ολοκληρωθεί και η γραμμή της Καλαμαριάς», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο από τα βαγόνια του Μετρό Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στους χώρους της ΔΕΘ με τους επισκέπτες της Έκθεσης να έχουν την ευκαιρία να το δουν από κοντά (δείτε εδώ).

«Φέτος, που έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των έργων του μετρό έγινε και η παραγγελία των βαγονιών», τόνισε.