Skip to main content

Μικρότεροι οι μετασεισμοί στα Ιωάννινα - Κλειστά και σήμερα τα σχολεία

Στις 04:02 τα ξημερώματα μια δόνηση της τάξης των 3,5 Ρίχτερ αναστάτωσε τους κατοίκους, ωστόσο, οι σεισμολόγοι για ομαλή ακολουθία

Συνεχίζεται η μετασεισμική ακολουθία στην περιοχή των Ιωαννίνων, μετά το μεγάλο σεισμό μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ τον περασμένο Σάββατο.

Στις 04:02 τα ξημερώματα μια δόνηση της τάξης των 3,5 Ρίχτερ αναστάτωσε τους κατοίκους. Συνολικά, οι δονήσεις που έχουν καταγραφεί ξεπερνούν τους τριακόσιους. Όπως αναφέρουν οι σεισμολόγοι η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται πλέον ομαλά.

Κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού αποφασίστηκε, για προληπτικούς λόγους, να παραμένουν και σήμερα, Τρίτη, κλειστά τα σχολεία   και οι παιδικοί σταθμοί ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν ΑΕΙ - ΤΕΙ. Οι Δημόσιες Υπηρεσίες θα λειτουργήσουν όλες κανονικά.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τους έως τώρα ελέγχους σε 20 κτήρια καταγράφονται προβλήματα, ρωγμές και όχι στατικότητας. Οι ιδιώτες, πάντως, των οποίων κτήρια έχουν υποστεί ζημιές θα πρέπει να απευθύνονται στους οικείους Δήμους.

Ο Δήμος Ιωαννιτών, με σχετική ανακοίνωση, ενημερώνει πως η σεισμική δραστηριότητα έχει προκαλέσει ζημιές στη στέγη του αρχοντικού Πυρσινέλλα, όπου κεραμίδια έχουν αποκολληθεί και έχει σπάσει τμήμα πέτρινης καμινάδας.