Skip to main content

Μικρό το κοίτασμα Ονησίφορος - Σε επόμενες γεωτρήσεις τα βλέμματα

Τα βλέμματα όλων στρέφονται στις επόμενες γεωτρήσεις, αν και το «οικόπεδο 6», όπου δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι εργασίες κρίνεται ως το πιο ελπιδοφόρο

Πολύ χαμηλό κρίνεται το κοίτασμα σε φυσικό αέριο στο Ονησίφορος, στην Κύπρο. Αυτή είναι η πληροφόρηση που έρχεται υπόψη της Voria.gr και προκύπτει από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, όπου και έγινε ενημέρωση αρμοδίως. Τα νέα, συνεπώς, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, δεν είναι καθόλου θετικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που «κυκλοφορούν» στη Λευκωσία, το εν λόγω κοίτασμα ανέρχεται σε μισό τρισεκατομμύριο κυβικά πόδια, όπως απέδειξε η γεώτρηση που πραγματοποίησε το πλοίο γεωτρύπανο West Capella για λογαριασμό της γαλλο-ιταλικής κοινοπραξίας TOTAL - ENI. Η ποσότητα αυτή μόνο επαρκής για ...πανηγυρισμούς δεν κρίνεται.

Τώρα, τα βλέμματα όλων στρέφονται στις επόμενες γεωτρήσεις, αν και το «οικόπεδο 6», όπου δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι εργασίες κρίνεται ως το πιο ελπιδοφόρο.

Στο μεταξύ, οι ενεργειακές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, τρέχουν. Η Voria.gr, ψάχνοντας για τις τριμερείς ενεργειακές συνόδους που προετοιμάζονται για το προσεχές διάστημα στην ανατολική Μεσόγειο, «έπέσε» στην εξής είδηση:

Ισραήλ και Κίνα υπέγραψαν συμφωνία ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων για τεχνολογίες πράσινης, έξυπνης και φιλικής προς το περιβάλλον ενέργειας, καθώς και για προηγμένες γεωργικές τεχνολογίες. Το ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών του Ισραήλ. Κι όλα δείχνουν ότι αυτή η πρωτοβουλία θα έχει και συνέχεια.