Skip to main content

Μικρή πτώση στα ποσοστά του Μακρόν στις τελευταίες δύο δημοσκοπήσεις

Το ποσοστό του κεντρώου υποψηφίου καταγράφεται στο 25% για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 23 Απριλίου.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, Κεντρώος υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, διατηρεί την προοπτική νίκης του, παρά το γεγονός ότι μειώνεται το ποσοστό του, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δύο δημοσκοπήσεων, που πραγματοποιήθηκαν μετά την τελευταία τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των προεδρικών υποψηφίων.

Το ποσοστό του Μακρόν καταγράφεται, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, στο 25% για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 23 Απριλίου, με την υποψήφια της ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν να εξασφαλίζει το 24%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης (Harris Interactive poll) που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της γαλλικής τηλεόρασης και δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Τόσο το ποσοστό του Μακρόν, όσο και το ποσοστό της Λεπέν μειώθηκαν κατά μία μονάδα σε σύγκριση με το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που είχε πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου, ενώ οι δύο υποψήφιοι θα περάσουν με άνεση στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Στον δεύτερο γύρο, ο Μακρόν φαίνεται να εκλέγεται στην προεδρία με ποσοστό 62% έναντι 38% της Λεπέν, έναντι αντίστοιχων ποσοστών 65% και 35% στην προηγούμενη δημοσκόπηση.