Skip to main content

Τριαντάφυλλα από μικρά παιδιά στο μνημείο των Εβραίων πεσόντων (video)

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης έγινε η κατάθεση στεφάνων από πολιτικούς εκπροσώπους και στελέχη της αυτοδιοίκησης, στη Μνήμη των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Μικρά παιδιά, μαθητές του Εβραϊκού Σχολείου Θεσσαλονίκης, γέμισαν με τριαντάφυλλα το μνημείο των πεσόντων, πριν ξεκινήσει η κατάθεση στεφάνων από πολιτικούς εκπροσώπους και στελέχη της αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένες στη Μνήμη των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Κατά την κατάθεση του δικού του στεφάνου, ο 90χρονος επιζών του Άουσβιτς, Χάιντς Κούνιο σκόρπισε συγκίνηση φωνάζοντας «Ποτέ πια!» (περισσότερα εδώ).

Στεφάνια επίσης κατέθεσαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, εκπρόσωποι άλλων κομμάτων καθώς και πρόξενοι πολλών κρατων όπως της Γερμανίας, της Αμερικής, της Γαλλίας, της Τουρκίας, της Βουλγαρίας, της Ρωσίας και της Ιταλίας. Ακόμη, στεφάνι κατέθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και η αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου.

Της κατάθεσης στεφάνων προηγήθηκε εκδήλωση με ομιλίες από πλήθος επισήμων που παρευρέθησαν για να τιμήσουν τη Μνήμη των Θυμάτων, καθώς και η απονομή του Τίτλου «Δικαίου των Εθνών».