Skip to main content

Μηδενισμός και -3 βαθμοί στον ΠΑΟΚ για το ντέρμπι που δεν έγινε ποτέ

Μηδενισμός, κατακύρωση του αγώνα υπέρ του Ολυμπιακού, αφαίρεση τριών βαθμών και δύο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών - Οργή στον ΠΑΟΚ για την απόφαση.

Βαρύτατος έπεσε ο πέλεκυς της αθλητικής δικαιοσύνης στον ΠΑΟΚ για το περιβόητο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που δεν έγινε ποτέ, λόγω της ρίψης ρολό ταμειακής μηχανής στον τεχνικό των Πειραιωτών, Όσκαρ Γκαρσία.

Συγκεκριμένα, το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο αποφάσισε να μηδενίσει τον Δικέφαλο για το συγκεκριμένο παιγνίδι, την κατακύρωση του αγώνα υπέρ του Ολυμπιακού με 0-3, αφαίρεση τριών βαθμών και δύο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Ακόμη, οι «ασπρόμαυροι» καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Κατόπιν αυτής της απόφασης, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί χωρίς κόσμο την ΑΕΚ την προσεχή Κυριακή.

Άμεσα η έφεση

Οι άνθρωποι του Δικεφάλου θέλουν να εξαντλήσουν τις πιθανότητες, όχι απλά να τους επιστραφούν οι βαθμοί, αλλά και να αγωνιστούν στο ντέρμπι με την Ένωση με κόσμο. Γι’ αυτό τον λόγο, η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ καταθέτει άμεσα έφεση στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, ίσως ακόμη και σήμερα ή το αργότερο το πρωί της Τρίτης.

Σκοπός, είναι να υπάρξει σύντμηση προθεσμιών από το αρμόδιο όργανο και να εκδικαστεί η υπόθεση έως το τέλος της εβδομάδας (Πέμπτη ή Παρασκευή) με τη μορφή του κατ’ επείγοντος. Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει και προλάβει να «ρίξει» την ποινή με την έφεσή του, τότε το ντέρμπι με την ΑΕΚ θα διεξαχθεί με κόσμο.

Οργή στον ΠΑΟΚ

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά την ανακοίνωση της πρωτόδικης απόφασης για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Από τον ΠΑΟΚ, που εκφράζονται οργισμένες αντιδράσεις για την απόφαση, τονίζουν ότι: «Η απόφαση ήταν αναμενόμενη με βάση τη στημένη διαδικασία της Παρασκευής. Είναι απαράδεκτη και αστοιχείωτη. Καταθέτουμε άμεσα έφεση και σκοπός δεν είναι μόνο η δικαίωση αλλά  και η τιμωρία όσων συμμετείχαν στο θέατρο της Παρασκευής».

Ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κ. Κυριάκος Κυριάκος, με ανάρτησή του έκανε λόγο για «προσχεδιασμένο θεατράκι».

Απόσυρση της χορηγίας εξετάζει η ΣΟΥΡΩΤΗ

Εν τω μεταξύ, εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΟΥΡΩΤΗΣ με αποκλειστικό θέμα την απόσυρση της χορηγίας που έχει δώσει η εταιρεία συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη στη Super League για το πρωτάθλημα της πρώτης εθνικής κατηγορίας.

Αν και επισήμως δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο ακόμα, είναι προφανές ότι η έκτακτη συνεδρίαση γίνεται μετά την απόφαση του Πειθαρχικού Οργάνου της διοργανώτριας αρχής να τιμωρήσει βαρύτατα τον ΠΑΟΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που δεν διεξήχθη ποτέ.

Aναλυτικά η απόφαση:

«Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε την παρακάτω απόφαση στο πλαίσιο των συναντήσεων της 23ης αγωνιστικής:

Α) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 25/2/2018 Φύλλο Αγώνα, το  οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), και στην από 25/2/2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, και στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 3592/18/410733 από 27-02-2018 αναφορά συμβάντων της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: «ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο οποίος είχε προαγραμματισθεί να διεξαχθεί την 25.02.2018, στην Θεσσαλονίκη, στο γήπεδο «ΤΟΥΜΠΑΣ», στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής ημέρας των αγώνων του πρωταθλήματος «Super League Ελλάδα» της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, δεν τελέστηκε από υπαιτιότητα της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ.

ΚΑΤΑΚΥΡΩΝΕΙ τον μη τελεσθέντα αγώνα με τέρματα 0-3 υπέρ της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, και τιμωρεί με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου την εγκαλουμένη Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ .

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ τη χρηματική ποινή των τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ και πειθαρχική ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές».