Skip to main content

Μίχαλος:Αναγκαία η μείωση της φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης

Η μείωση της φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης και η επίλυση του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους είναι αναγκαία, είπε ο κ.Μίχαλος.

Στην ανάγκη να έχουμε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό πλαίσιο για τη ρύθμιση των οφειλών και τη διαχείριση του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους, στάθηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κωνσταντίνος Μίχαλος σε ενημερωτική εσπερίδα του επιμελητηρίου με θέμα: «Οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών».

Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο η μείωση της φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης και η επίλυση του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους είναι αναγκαία.

«Κυρίως, όμως, χρειαζόμαστε ένα βιώσιμο φορολογικό περιβάλλον. Με λιγότερους φόρους και κίνητρα για τις επιχειρήσεις, ώστε όχι μόνο να παραμείνουν στη ζωή, αλλά και να ορθοποδήσουν. Να μπορέσουν να κάνουν επενδύσεις που θα τονώσουν την ανταγωνιστικότητά τους» τόνισε χαρακτηριστικά, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επιπλέον, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, πρέπει να υπάρχει ένα περιβάλλον με χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές, για να τονωθεί η ανάπτυξη, η καταγεγραμμένη απασχόληση και αντίστοιχα τα έσοδα των Ταμείων.

«Για να μπορέσουν οι χιλιάδες ικανοί επιστήμονες επαγγελματίες που διαθέτει σήμερα η χώρα, να παραμείνουν εδώ και να στηρίξουν την ανάκαμψή της» κατέληξε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου.