Skip to main content

Μίχαλος: Υπεραισιόδοξη η εκτίμηση για ανάπτυξη 2,7%

Με τον ‬νέο προϋπολογισμό προβλέπεται‭ ‬καταιγίδα φόρων‭ ‬που‭ ‬σε‬ καμία‬ περίπτωση‭‬ δεν μπορεί να συμβάλει στην ανταγωνιστικότητα, τονίζει

Υπεραισιόδοξη χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος την εκτίμηση για ανάπτυξη 2,7% που περιλαμβάνει στις προβλέψεις του ο προϋπολογισμός του 2017.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μίχαλος ανέφερε ότι «είναι‭ ‬ενθαρρυντικό‭ ‬το γεγονός‬ ότι‬ ο‬ προϋπολογισμός‭ ‬του‭ ‬2017‭ ‬προβλέπει ανάπτυξη‭ ‬2,7%.‭ ‬Ωστόσο, ‬η‭ ‬εκτίμηση αυτή ‬είναι‭ ‬υπεραισιόδοξη, ‬καθώς‬ με‬ το‭ ‬νέο προϋπολογισμό προβλέπεται‭ ‬μια καταιγίδα φόρων‭ ‬που‭ ‬σε‬ καμία‬ περίπτωση‭‬ δεν μπορεί να συμβάλει στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας».

Υπογράμμισε, δε, ότι τα 2,6 δισ. πρόσθετους φόρους που προβλέπει ο προϋπολογισμός «είναι στον αέρα» καθώς επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα έχουν εξαντλήσει‭ ‬τη‭ ‬φοροδοτική ‬τους‭ ‬ικανότητα,‭ «‬ενώ‭ ‬την‭ ‬ίδια‭ ‬στιγμή‭ ‬δεν‭ ‬έχει‭ ‬βρεθεί ουσιαστική λύση για την πάταξη της φοροδιαφυγής και του παραεμπορίου».

Στράφηκε κατά των δανειστών που μέσα σε αυτό το αρνητικό κλίμα, εξακολουθούν να δυναμιτίζουν κάθε προσπάθεια για να κλείσει η αξιολόγηση και να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι της ελάφρυνσης του χρέους αλλά και την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Για μία ακόμη ‭ ‬φορά θα πρέπει να τονιστεί ότι τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, θα πρέπει να συνταχθούν σε μια κοινή γραμμή και με συνεννόηση,‭ ‬συναίνεση‭ ‬και‭ ‬συνεργασία‭ ‬να‭ ‬προωθήσουν‭ ‬τα συμφέροντα‭ ‬ ‭του ελληνικού λαού, αφήνοντας κατά μέρος τα κομματικά οφέλη», κατέληξε ο κ.Μίχαλος. ‬