Skip to main content

Ένα πολιτιστικό τόξο που ξαναφέρνει κοντά Αριστοτέλη και Μ. Αλέξανδρο

Μία πρωτοβουλία του προαθωνικού γραφείου τουρισμού με τη συνεργασία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και του δήμου Αμφίπολης

Τη δημιουργία ενός πολιτιστικού τόξου, μιας τουριστικής διαδρομής δηλαδή, που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Χαλκιδική και την Αμφίπολη, έχει ετοιμάσει το προαθωνικό γραφείο τουρισμού, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και τον δήμο Αμφίπολης.

«Το πολιτιστικό τόξο το φτιάξαμε ως Μακεδόνες, θα είναι μια διαδρομή που θα συνδέει τον Αριστοτέλη με τον Μέγα Αλέξανδρο», ανέφερε η Μαρία Πάππα, marketing director, από τον χώρο της Αμφίπολης όπου το πρόγραμμα του τόξου παρουσιάστηκε σε τέσσερις τουριστικούς πράκτορες της Τουρκίας, παρόντος του βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Θεόδωρου Καράογλου.

Η διαδρομή παρουσιάστηκε πρώτη φορά στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου ITB και σύμφωνα με την κ. Πάππα, αναμέμεται να προσελκύσει αρκετούς τουρίστες την επόμενη χρονιά.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αμφίπολης Κώστας Μελίτος, καλωσόρισε για ακόμα μια φορά την πρωτοβουλία του προαθωνικού γραφείου τουρισμού και ανέφερε ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Αμφίπολης είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση στη Μακεδονία.

Εξέφρασε δε την ελπίδα του ότι με το πρόγραμμα interreg θα ολοκληρωθούν όλες οι περιπατητικές διαδρομές και όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι στην Αμφίπολη και θα προστεθούν σε αυτούς σύγχρονα συστήματα τεχνολογίας.