Skip to main content

Μια σύσκεψη στο Μαξίμου και δύο επισκέψεις στην Κίνα

Το πιθανότερο είναι ότι στην πρώτη σύσκεψη ήταν που λύθηκαν μια σειρά από προβλήματα, που αφορούσε στο master plan της επένδυσης της Cosco στον ΟΛΠ.

Μια σύσκεψη μακριά από τα φώτα δημοσιότητας έγινε τις προηγούμενες μέρες, στο Μέγαρο Μαξίμου. Αντικείμενο της; Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η επένδυση της κινεζικής Cοsco στο λιμάνι του Πειραιά. Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι έπρεπε να γίνει για να κλείσει αυτή η εκκρεμότητα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το παρόν σ αυτή τη σύσκεψη που θεωρήθηκε εξαιρετικά κρίσιμη για την πορεία της επένδυσης στον ΟΛΠ έδωσε η πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα συνοδευόμενη από μεγάλο κλιμάκιο Κινέζων διπλωματών και αξιωματούχων στην Αθήνα. Από ελληνικής πλευράς ήταν σχεδόν το μισό υπουργικό συμβούλιο, υπό τον Αλέκο Φλαμπουράρη, αλλά και με τις «ευλογίες» του πρωθυπουργού, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η Voria.gr.

Το πιθανότερο είναι ότι σε αυτή τη σύσκεψη ήταν που λύθηκαν μια σειρά από προβλήματα, που αφορούσε στο master plan και παράλληλα άνοιξε ο δρόμος για δυο υψηλές επισκέψεις με τον ίδιο προορισμό, την Κίνα, με αφετηρία την Αθήνα. Συγκεκριμένα, η μια είναι η δεδομένη: Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πάει στο Πεκίνο στα μέσα Μαΐου. Κι αυτό είναι κάτι που θα ανακοινωθεί προσεχώς απ την προεδρία της Δημοκρατίας.

Η άλλη επίσκεψη ακόμα διαρρέεται ως φήμη: Σύμφωνα με αυτή, πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ετοιμάζει κι αυτός τις βαλίτσες του για την Κίνα, μέσα στον Απρίλιο. Αν τελικώς ο κ. Τσίπρας πάρει το αεροπλάνο για το Πεκίνο, τότε θα ισχύσει στο απόλυτο η πληροφορία που σας μεταφέραμε την προπερασμένη εβδομάδα, όταν όλοι πίστευαν ότι η Cosco κάνει «πόλεμο» με το δημόσιο. Δηλαδή, ότι θα τα βρουν. Για την ακρίβεια ότι τα έχουν βρει, ήδη, εδώ και αρκετές μέρες.