Skip to main content

Μια σύλληψη για τη βομβιστική επίθεση στο πούλμαν της Ντόρτμουντ

Η εκπρόσωπος Τύπου της εισαγγελίας της Καρλσρούης τόνισε πως δύο ύποπτοι από το Ισλαμικό φάσμα βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών των αρχών

Σε μία σύλληψη προχώρησαν οι αρχές του Ντόρτμουντ, στο πλαίσιο των ερευνών για τη βομβιστική επίθεση εναντίον του πούλμαν της Μπορούσια, το οποίο κατευθυνόταν στο γήπεδο για τον προημιτελικό Champions League με αντίπαλο τη Μονακό.

Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου της εισαγγελίας της Καρλσρούης, Φράουκε Κέλερ, τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν είχαν εμβέλεια 100 μέτρων και «οι επιπτώσεις θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερες», αφού ένα μεταλλικό μέρος της βόμβας βρέθηκε καρφωμένο στο προσκέφαλο μιας θέσης του πούλμαν.

«Δύο ύποπτοι από το Ισλαμικό φάσμα έχουν γίνει το επίκεντρο των ερευνών μας. Τα διαμερίσματα και των δύο ερευνήθηκαν και ο ένας από τους δύο συνελήφθη», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς είναι ιρακινής καταγωγής.

Η Κέλερ συμπλήρωσε ότι βρέθηκαν τρεις επιστολές κοντά στον τόπο της έκρηξης και ότι όλα τα στοιχεία υποδεικνύουν την ύπαρξη ισλαμικών κινήτρων. Πρόσθεσε ότι το μήνυμα των επιστολών αφορούσε τα αεροπλάνα που επιχειρούν στη Συρία, ως μέρος της στρατιωτικής αποστολής της Γερμανίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων έδωσε στη δημοσιότητα το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής με την οποία φέρεται να αναλαμβάνουν την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης ακραίες ισλαμικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται, η επίθεση στο πούλμαν της Ντόρτμουντ αποτελεί αντίποινα στον στα αεροσκάφη της Γερμανίας και γι' αυτό οι δράστες ζητούν την αποχώρηση όλων των μαχητικών αεροπλάνων από τη Συρία, καθώς και την απομάκρυνση της αμερικανικής αεροπορικής βάσης του Ράμσταϊν στη Γερμανία.

Το περιεχόμενο της επιστολής

«Στ' όνομα του φιλεύσπλαχνου και πανάγαθου Αλλάχ, δώδεκα άπιστοι δολοφονήθηκαν στη Γερμανία από ευλογημένους αδερφούς μας. Τα αεροσκάφη σου συνεχίζουν να πετούν στον ουρανό του χαλιφάτου για να σκοτώσουν μουσουλμάνους. Χάρη στον Αλλάχ, όμως, είμαστε δυνατοί.

Από εδώ και στο εξής όλοι οι άπιστοι διάσημοι της Γερμανίας και των άλλων σταυροφόρων είναι στη λίστα θανάτου του Ισλαμικού Κράτους.

Οι επιθέσεις θα συνεχιστούν αν δεν εκπληρωθούν τα κάτωθι αιτήματα:

Να αποχωρήσουν τα μαχητικά αεροσκάφη από τη Συρία.

Να κλείσει η αεροπορική βάση του Ράμσταϊν».