Skip to main content

Μία πρόταση για ελληνική διάσωση που συμφέρει όλους

Εξαιρετικά πιθανό να υιοθετηθεί θεωρείται η εναλλακτική λύση της αυτόματης ανανέωσης των ελληνικών ομολογιακών τίτλων εντός της επόμενης διετίας με νέα ομόλογα, αντίστοιχης αξίας, που θα εκδοθούν γι'

Η λύση ακούγεται αρκετά ρεαλιστική και γι αυτό θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να υιοθετηθεί κιόλας. Ο λόγος αφορά στην εναλλακτική λύση της αυτόματης ανανέωσης των ελληνικών ομολογιακών τίτλων εντός της επόμενης διετίας (2012-2013) με νέα ομόλογα, αντίστοιχης αξίας, που θα εκδοθούν γι' αυτόν ακριβώς το σκοπό. Στην πραγματικότητα, κατ' αυτόν τον τρόπο, στο τέλος της ημέρας, όλοι θα μπορούν να είναι ευτυχείς.

Κατ αρχή  οι τράπεζες, οι οποίες λογιστικά τουλάχιστον δεν θα έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα με τα χαρτοφυλάκια τους.

Κατά δεύτερον, το ελληνικό δημόσιο, το οποίο θα ξεπεράσει τον κάβο χωρίς να υποστεί τη βάσανο του haircut, οι Γερμανοί γιατί δεν θα χρειασθεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσουν ξανά την Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία δεν θα φοβάται εμπλοκή στις τράπεζες από την απόπειρα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σενάριο εξετάζεται ήδη από την Φραγκφούρτη, η οποία το βλέπει μάλλον με θετικό μάτι, αλλά προς το παρόν τουλάχιστον επιφυλάσσεται να πάρει επισήμως θέση για το ζήτημα.