Skip to main content

Μια πληροφορία της τελευταίας στιγμής για την συνάντηση Τσίπρα-Ολάντ

Η Ελλάδα θέλει να φτιάξει ένα δίχτυ ασφαλείας, για να μην γίνει βορά στο στόμα των γερμανόφιλων εταίρων στο πλαίσιο της Ευρωζώνης.

Ιδιαίτερο παρασκήνιο φαίνεται να έχει η συνάντηση στο Παρίσι που ανακοινώθηκε αργά χθες το απόγευμα. Κι αυτό γιατί η Voria.gr αργά χθες το βράδυ πληροφορήθηκε ότι η συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, είχε ζητηθεί από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, για τις 16 ή 17 Φεβρουαρίου, από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Δεν είχε ανακοινωθεί όμως τίποτα, γιατί δεν είχε δοθεί απάντηση από το Παρίσι.

Θυμίζουμε ότι για τις 18 και 19 Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένη Σύνοδος Κορυφής για το μεταναστευτικό. Οπότε, το πιθανότερο είναι πως παραμονές της ο Ελληνας πρωθυπουργός «κάτι» σχετικό θα θελήσει να ζητήσει από τον Γάλλο πρόεδρο. Το ενδιαφέρον ωστόσο είναι πως το αίτημα έχει υποβληθεί εδώ και αρκετά 24ωρα και οριστική απάντηση δεν έχει δοθεί ακόμα.

Με ό,τι αυτό βέβαια μπορεί να συνεπάγεται, ωστόσο, αντιλαμβάνεται κανείς ότι το κλίμα διαμορφώνεται βαρύ. Και η Ελλάδα θέλει να φτιάξει ένα δίχτυ ασφαλείας, για να μην γίνει βορά στο στόμα των γερμανόφιλων εταίρων στο πλαίσιο της Ευρωζώνης. Ενδεχομένως, πάλι, να παίζει και ένα άλλο σενάριο: αυτό που προβλέπει παζάρι της Ελλάδας για το μεταναστευτικό και το χρέος της.

Όλα τα ενδεχόμενα, σε αυτή τη φάση, δείχνουν ανοικτά...