Skip to main content

Μια ομιλία για επενδύσεις στη χώρα που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον

Ο Πρεμ Γουάτσα, του Fairfax, θα είναι φέτος ο κεντρικός ομιλητής της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχάνων Ελλάδας.

Ο Πρεμ Γουάτσα, του Fairfax, θα είναι φέτος ο κεντρικός ομιλητής της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχάνων Ελλάδας (ΣΕΒ), σύμφωνα με πληροφορίες. Θέμα της ομιλίας; Απ' ό,τι μαθαίνουμε, θα αναφερθεί στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα ξένο fund, όταν έρχεται να επενδύσει στην Ελλάδα. Προφανώς, ο Καναδο-Ινδός επενδυτής θα μιλήσει εξ ιδίας πείρας. Το fund του κ. Γουάτσα έχει αυτή τη στιγμή συμμετοχή σε μια σειρά από μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ κάποιες από αυτές τις ελέγχει κιόλας. Αρκεί να σημειωθεί ότι το συνολικό ύψος των τοποθετήσεων του υπολογίζεται σε περίπου 1,5 δις ευρώ.

Ομως, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η Voria.gr, to Fairfax πολύ ευχαρίστως θα είχε επεκτείνει κι άλλο την παρουσία του στη χώρα μας, αν δεν συναντούσε μια σειρά από γραφειοκρατικά και όχι μόνο προβλήματα στην Ελλάδα. Αυτό, πάντως, δεν σημαίνει ότι δουλειές έπαψαν να γίνονται στη χώρα μας. Απλώς, είναι πολύ λιγότερες από αυτές που θα μπορούσαν να έχουν γίνει.

Σε ορισμένες περιπτωσεις πάντως, εταιρείες, ακόμα και ελληνικές, καταφεύγουν σε άλλους τρόπους, για να εξασφαλίσουν τον απαραίτητο για την κερδοφορία τους κύκλο εργασιών. Για παράδειγμα, η μεγαλύτερη ελληνική κατασκευαστική, η Ελλάκτωρ, συζητά με τον όμιλο Dogus για κοινές δουλειές στην Τουρκία. Κυρίως, στο περιβαλλοντικό κομμάτι, απ' ό,τι μαθαίνουμε. Και δεν είναι η μοναδική.