Skip to main content

Μια νύχτα στο Ολυμπιακό μουσείο πέρασαν μικροί εξερευνητές

Τα παιδιά γνώρισαν άγνωστες πτυχές των Ολυμπιακών Αγώνων, έπαιξαν μέχρι τελικής πτώσεως και πέρασαν μια ολόκληρη νύχτα στο Ολυμπιακό Μουσείο.

Την ευκαιρία να διανυκτερεύσουν στο Ολυμπιακό Μουσείο της Θεσσαλονίκης είχαν παιδιά 6 έως 12 ετών που συμμετείχαν, το περασμένο Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου στο αντίστοιχο πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα ''Διανυκτέρευση σε Μουσεία'', που συνδιοργανώνει ο δήμος με μουσεία της πόλης. Η δράση, ακολουθώντας τις σύγχρονες διεθνείς μουσειολογικές πρακτικές, έχει αποκτήσει θεσμικό χαρακτήρα για τα Μουσεία της Θεσσαλονίκης. Το Ολυμπιακό Μουσείο, πιστό στον εκπαιδευτικό του ρόλο και συνεπές, ήδη από την πρώτη χρονιά διοργάνωσης του προγράμματος στο ραντεβού με τους μικρούς φίλους, συμμετείχε και φέτος στο πρόγραμμα διανυκτέρευσης, μεταφέροντας τόσο την περιπέτεια όσο και τη φαντασία της ομώνυμης ταινίας στον εκθεσιακό του χώρο.

Με εφόδια υπνόσακο, φακό, μα κυρίως κέφι και ατελείωτη διάθεση και όρεξη για παιχνίδια γνώσης της σύγχρονης Ολυμπιακής ιστορίας, τα παιδιά ανακάλυψαν πρωτόγνωρες ιστορίες και έζησαν Ολυμπιακές εμπειρίες. Οι μικροί εξερευνητές γνώρισαν άγνωστες πτυχές των Ολυμπιακών Αγώνων, έπαιξαν μέχρι τελικής πτώσεως και πέρασαν μια ολόκληρη νύχτα, στο Ολυμπιακό Μουσείο.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τους εξειδικευμένους μουσειοπαιδαγωγούς του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, με την υποστήριξη των νηπιαγωγών του δήμου Θεσσαλονίκης και των εθελοντριών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.