Skip to main content

Μια νέα διάσταση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση από την ΓΣΘ

Με την εφαρμογή του νέου προγράμματος η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης εξελίσσεται σε ένα Ολοκληρωμένο Σχολείο Συνάντησης.

Την δυνατότητα να παρακολουθήσουν να ανανεωμένο, διεθνές πρόγραμμα σπουδών στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, θα έχουν από το σχολικό έτος 2018/2019, μετά από επιτυχή συμμετοχή στις εισαγωγικές εξετάσεις, οι απόφοιτοι ελληνικών δημοτικών σχολείων.

Με την εφαρμογή του νέου προγράμματος η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης εξελίσσεται σε ένα Ολοκληρωμένο Σχολείο Συνάντησης, στο οποίο τα μαθήματα διδάσκονται και στην ελληνική και στη γερμανική γλώσσα, ενώ οι απολυτήριες εξετάσεις διεξάγονται και στις δύο γλώσσες.

Το πρόγραμμα οδηγεί της μαθήτριες και τους μαθητές στο γερμανικό διεθνές απολυτήριο DIA (Deutsches Internationales Abitur), τον ανώτατο τίτλο σπουδών της Γερμανίας, που επιτρέπει την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Γερμανίας και πολλών άλλων χωρών παγκοσμίως άμεσα και χωρίς περαιτέρω περιορισμούς. Επιπλέον προσφέρει τη δυνατότητα εισαγωγής στα ελληνικά πανεπιστήμια κατόπιν συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης διοργανώνει την Τετάρτη, 18 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, εκδήλωση ενημέρωσης για ενδιαφερόμενους γονείς με θέματα:

1. Παρουσίαση της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης

Πληροφορίες για το παιδαγωγικό πρόγραμμα του Ολοκληρωμένου Σχολείο Συνάντησης, στο οποίο όλοι οι μαθητές παρακολουθούν κοινό πρόγραμμα σπουδών και αποκτούν ένα κοινό απολυτήριο DIA (Deutsches Internationales Abitur).

2. Εισαγωγή στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης για μαθητές που φοιτούν σε ελληνικό δημοτικό

Πληροφορίες για το περιεχόμενο και τους στόχους των προπαρασκευαστικών τμημάτων, στα οποία προετοιμάζονται για τις εισαγωγικές εξετάσεις στο γυμνάσιο της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης παιδιά που φοιτούν στην έκτη δημοτικού.

Η Γερμανική Σχολή είναι ένα σύγχρονο ιδιωτικό σχολείο, με μακρά παράδοση, ανοιχτό στην πολυμορφία των ευρωπαϊκών πολιτισμών.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στόχος της η άριστη ποιότητα εκπαίδευσης. Προσφέρεται δίγλωσσο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με σύγχρονες μεθόδους. Το μάθημα Γερμανικών γίνεται σε επίπεδο μητρικής γλώσσας.