Skip to main content

Μία «μεγάλη» πρόταση για μία «μεγάλη» συνεργασία...

όσο πιθανό είναι να βρει εφαρμογή στην πράξη, το σενάριο που προβλέπει μια κυβέρνηση "ευρύτερης συνεννόησης", αμέσως μετά τις εκλογές της Κυριακής;

Πόσο πιθανό είναι να βρει εφαρμογή στην πράξη, το σενάριο που προβλέπει μια κυβέρνηση "ευρύτερης συνεννόησης", αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Κυριακής;

Οι πληροφορίες, που έρχονται από το στρατόπεδο της ΝΔ, επιμένουν ότι το συγκεκριμένο ενδεχόμενο εξακολουθεί να συγκεντρώνει πολύ μεγάλες πιθανότητες και ότι θα προωθηθεί από την πλευρά της, σε περίπτωση εκλογικής νίκης στις 20 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, προκειμένου να καταδειχθεί πόσο αποφασισμένοι είναι να εφαρμόσουν το σχέδιο, αναφέρουν ότι υπό όρους θα μπορούσαν να εξετάσουν ακόμα και την περίπτωση να μην είναι πρωθυπουργός ο κ. Μειμαράκης, αλλά κάποιος "τρίτος", κοινής αποδοχής, ο οποίος θα αναλάβει να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο της υλοποίηση του τρίτου μνημονίου.

Κατ' αυτόν τον τρόπο επιχειρούν να μπλοκάρουν το αντεπιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι η πρόταση διατυπώνεται απλά και μόνο για προεκλογικούς λόγους και ότι την κρίσιμη ώρα η ανάληψη των πρωθυπουργικών καθηκόντων από τον κ. Μειμαράκη θα είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Προσπαθούν επίσης να μπλοκάρουν σχετική απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ - να είναι δηλαδή ο κ. Τσίπρας πρωθυπουργός - σε περίπτωση δικής του νίκης. Στη Συγγρού είναι πεπεισμένοι ότι μόνο μια κυβέρνηση μεγάλης συνεργασίας μπορεί να φέρει σε πέρας μια τόσο δύσκολη αποστολή και δείχνουν να το εννοούν.