Skip to main content

Μια μεγάλη επενδυτική κίνηση στη Βόρεια Ελλάδα που αλλάζει τα δεδομένα

Μεγάλη επένδυση εντός των ελληνικών συνόρων που μπορεί να αλλάξει τα ενεργειακά δεδομένα στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται το business plan της εισηγμένης στη Wall Street ναυτιλιακής, GasLog Ltd. για την δραστηριοποίηση της στην αγορά των πλωτών σταθμών αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), γνωστών ως FSRU.

H ναυτιλιακή, συμφερόντων του εφοπλιστή Παναγιώτη (Peter) Γ. Λιβανού, προ ημερών ανακοινώσε συμφωνία με τον όμιλο Κοπελούζου για την εξαγορά του 20% της Gastrade που αναπτύσσει έναν τέτοιο σταθμό στην Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα 7,6 χλμ. νοτιοδυτικά του λιμένα της πόλης. Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι έχει ήδη προχωρήσει στην παραγγελία του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού.

Πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση, εντός των ελληνικών συνόρων, που αν προχωρήσει όπως σχεδιάζεται, τότε θα αλλάξει τα ενεργειακά δεδομένα στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή. Ο σχεδιαμσός της Gastrade  προβλέπει ενεργοποόηση του project έως το 2019, ενώ, σε κάθε περίπτωση, οι οριστικές επενδυτικές αποφάσεις θα ληφθούν στο τρέχον έτος. 

Ωστόσο, δεν είναι η μοναδική επένδυση που δρομολογείται αυτές τις μέρες. Μια άλλη, όπως πληροφορείται η Voria.gr, αλλά εκτός συνόρων, έχει να κάνει με κίνηση της Grivalia, που ελέγχεται από το fund Fairfax του Πρεμ Γουάτσα, δραστηριοποιείται στο χώρο του real estate και πάει καλά. Θα αφορά σε ακίνητα, και θα είναι τουριστικού περιεχομένου.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα σας έχουμε προσεχώς. Υπενθυμίζεται ότι η ίδια εταιρεία, προ δύο μηνών, περίπου, είχε αγοράσει ακίνητα του ιταλικού δημοσίου σε καλή τιμή και του τα ενοικίασε αμέσως μετά (sell and lease back).
 

φωτο αρχείου