Skip to main content

Μια κρίσιμη επίσκεψη που πέρασε απαρατήρητη λόγω... Ερντογάν

Η επίσκεψη του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Κίνας προετοίμασε εξελίξεις, οι οποίες θα δρομολογηθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα και σε πολλά επίπεδα.

Ήταν εν πολλοίς μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επίσκεψη, η οποία ωστόσο πέρασε απαρατήρητη, αν και ήταν πολύ κρίσιμη για την Ελλάδα. Ο λόγος αφορά στην παρουσία του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Κίνας, Μα Κάι, στη χώρα μας, την περασμένη εβδομάδα, που έγινε αθόρυβα και επισκιάστηκε από την επίσκεψη Ερντογάν, αλλά – όπως λένε όλα τα μηνύματα – πολύ αποτελεσματικά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις συναντήσεις που είχε – και ήταν καλά προετοιμασμένες – ο Κινέζος υψηλόβαθμος αξιωματούχος ενδιαφέρθηκε για πολύ «συγκεκριμένα» πράγματα στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, των τηλεπικοινωνιών και των τραπεζών.

Όσοι γνωρίζουν λεπτομέρειες αναφορικά με το θέμα, όταν ερωτώνται σχετικά, τονίζουν ότι αυτή η επίσκεψη προετοίμασε εξελίξεις, οι οποίες θα δρομολογηθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα και σε πολλά επίπεδα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν και κάτι ακόμα, εξαιρετικά ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ένα όνομα που παίζει ρόλο – κλειδί αυτή τη στιγμή στο Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με το μείζον θέμα των (ξένων κυρίως) επενδύσεων, αλλά και αποκρατικοποιήσεων: Γιώργος Τσίπρας. Πρόκειται για τον εξάδελφο του πρωθυπουργού, που μετακινήθηκε στο γραφείο του πρόσφατα, μετά την εμπλοκή που σημειώθηκε στις σχέσεις του με τον υπουργό Εξωτερικών, όπου χειριζόταν ανάλογα ζητήματα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γ. Τσίπρας, μαζί με τον κ. Δ. Λιάκο, είναι αυτή τη στιγμή οι δύο άνθρωποι που ακούει περισσότερο από τον καθένα ο πρωθυπουργός σε θέματα μεγάλων ξένων – και όχι μόνο – projects.