Skip to main content

Το ελληνικό παράλογο και τα ερωτήματα για το Κυπριακό

Οι προειδοποιήσεις της Κομισιόν για την εύθραυστη ελληνική οικονομία, οι εξελίξεις στο Κυπριακό μετά το δημοψήφισμα και η αφέλεια της βουλγαρικής ΕΥΠ.

Το ΙΚΑ νοικιάζει κατάστημα από επιχειρηματία. Προκειμένου να μαζέψει λεφτά ο Τσίπρας για να κάνει μπολσεβίκικα παιχνιδάκια με το ΔΝΤ [που δεν φτούρισαν, επειδή έβαλαν πάγο οι δανειστές, να μη χρησιμοποιηθούν χρήματα για το χρέος από τα δημόσια Ταμεία] το ΙΚΑ σταμάτησε να δίνει τα ενοίκια στον επιχειρηματία.

Ο οποίος δεν πλήρωνε τα ασφάλιστρα των υπαλλήλων πιστεύοντας, όπως είχε γίνει και άλλη φορά, ότι θα γινόταν συμψηφισμός. Το ΙΚΑ όμως, ζήτησε παρευθύς κατάσχεση από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του, με προσαυξήσεις και πρόστιμα. Το θέμα λύθηκε [με τις επιβαρύνσεις να παραμένουν] όταν συμφώνησε ο Τσακαλώτος με την Τρόικα, και ξεμπλόκαρε ο ΣΥΡΙΖΑ τα χρήματα των Ταμείων.

Παράλογο; Όχι καθόλου… Απλώς, ελληνικό Δημόσιο. Αυτό το Δημόσιο, για το οποίο υπόσχονται όλες οι κυβερνήσεις μας από το 2010, ότι θα κάνουν μεταρρυθμίσεις, αλλά με αστικές κυβερνήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στα κάγκελα αρνούμενος να πειραχτεί το παραμικρό στους δημόσιους φορείς, ενώ τώρα που είναι κυβέρνηση, αυξάνει τον αριθμό των υπαλλήλων με αδιαφανείς τρόπους.

Η Κομισιόν μας προειδοποιεί ότι η εύθραυστη κατάσταση της οικονομίας υπογραμμίζει την ανάγκη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό και καλωσορίζει τη συμφωνία του Eurogroup του Απριλίου που οδεύει προς αυτήν την κατεύθυνση. Κάτσε να το δούμε πρώτα… [από πέρσι τον Μάρτιο έπρεπε να κλείσει αυτή η αξιολόγηση, με την υποχρέωση που έχουμε να την υφιστάμεθα ανά τρίμηνο].

Τρεις μέρες μετά το δημοψήφισμα και το οριακό και καταφανώς νοθευμένο "ναι", αλλά και μόλις ένα 24ωρο πριν από τη συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί για το κυπριακό, ο Ερντογάν στέλνει στην Κύπρο ένα ερευνητικό σκάφος αλλά και πολεμικά πλοία για να κάνουν άσκηση με πραγματικά πυρά.

Γιατί δεν αποχωρεί ο Ν. Αναστασιάδης από τις συζητήσεις; Τι διαπραγμάτευση μπορεί να γίνει υπό τους ήχους των τουρκικών κανονιοφόρων; Τι είναι αυτό που κάνει τον Αναστασιάδη να επιμένει σε μια διαδικασία, που όλοι αντιλαμβάνονται πως ζημιώνει την Κύπρο; [όχι όλοι… συμφωνούν με τον Αναστασιάδη η ηγεσία του κομμουνιστικού κόμματος ΑΚΕΛ και κάποιοι φορείς της Αριστεράς, που συμπτωματικά ήσαν υπέρ του Σχεδίου Ανάν].

Άκου τώρα… Σύμφωνα με βουλγαρικό δημοσίευμα, η Υπηρεσία Πληροφοριών Εξωτερικού [τμήμα της βουλγαρικής ΕΥΠ, δηλαδή] έχει στο ενεργητικό της -κατά το 2016- τεχνικές δραστηριότητες σε 26 πρεσβείες της Βουλγαρίας σε όλο τον κόσμο. Τι ακριβώς είναι αυτές οι "τεχνικές δραστηριότητες", δεν χρειάζεται εξήγηση.

Αλλά, δίνεται στη δημοσιότητα τέτοια πληροφορία; [όχι βέβαια ότι είναι άγνωστη στις αντίστοιχες υπηρεσίες αντικατασκοπίας]. Κι εγώ που νόμιζα ότι εμείς κατέχουμε το ρεκόρ της αφέλειας [ας την πω έτσι, με εύσχημο όρο] όταν οι μυστικοί πράκτορες της ΕΥΠ κάνουν δημόσια αποκριάτικο χορό και δημοσιεύουν και φωτογραφίες! Τόσο "μυστικοί", δηλαδή…

Μένω στην Βουλγαρία, με την πρόταση του Προέδρου της, να πάψει να ισχύει η διπλή υπηκοότητα για τους τουρκογενείς. Ζήλεψε και το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα της Γερμανίας, και τάχθηκε υπέρ της πλήρους απαγόρευσης του δικαιώματος απόκτησης διπλής υπηκοότητας για τους Τούρκους, μετά τα ποσοστά [άνω του 60%] που έδωσαν οι κάτοικοι γερμανικών πόλεων, στο "ναι" του Ερντογάν.