Skip to main content

Μια ινκόγνιτο επίσκεψη ενός υψηλού αμερικανού παράγοντα

Ο λόγος αφορά στον επικεφαλής επενδύσεων του fund του Γουίλμπορν Ρος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε ινκόγνιτο στην Αθήνα τη περασμένη βδομάδα.

Ηλθε, είδε και απήλθε, αθόρυβα. Ο λόγος αφορά στον επικεφαλής επενδύσεων του fund του Γουίλμπορν Ρος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε σχεδόν ινκόγνιτο στην Αθήνα στα μέσα της περασμένης εβδομάδας.

Είχε συναντήσεις με στελέχη επιχειρήσεων, όπου το fund έχει συμμετοχή και «είδε» έναν – δύο τραπεζίτες. Ανακοινώσεις, εννοείται ότι δεν έγιναν. Ωστόσο, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η επίσκεψη αυτή είχε πολύ μεγάλο βάθος. Τόσο επενδυτικά, όσο και πολιτικά.

Κι αυτό γιατί – θυμίζουμε – ο κ. Ρος είναι πλέον υπουργός Εμπορίου στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και συνεπώς η εικόνα που θα σχηματίζει από τους συνεργάτες του (και) για την Ελλάδα θα είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Ο εν λόγω συνεργάτης, για την ιστορία και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, μετά την Αθήνα, πήρε το αεροπλάνο για την Λάρνακα.

Ως γνωστόν, εκεί το fund έχει αξιόλογη παρουσία, μεταξύ άλλων, στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου. Υπενθυμίζεται δε ότι ο κ. Ρος, πριν αναλάβει τα νέα καθήκοντα του, ήταν αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου.

Και μια και ο λόγος στην τελευταία, να σας αναφέρουμε ότι προχωρά στην έκδοση ομολόγου, ύψους 250 εκατ ευρώ. Είναι μειωμένης εξασφάλισης, δεκαετούς διάρκειας και λειτουργεί ως τεστ εμπιστοσύνης (είχε 10 χρόνια να «βγει» στις αγορές)