Skip to main content

Μία ημερομηνία - δύο κρίσιμα γεγονότα για την αξιολόγηση

Σημειώστε μία πολύ κρίσιμη ημερομηνία, γιατί τότε θα έχουμε τις πρώτες σοβαρές ενδείξεις σχετικά με την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Σημειώστε μία πολύ κρίσιμη ημερομηνία, που θα πρέπει να έχετε υπόψη, καθώς τότε θα έχουμε τις πρώτες σοβαρές ενδείξεις σχετικά με την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας και την τύχη της. Πρόκειται για την 7η Απριλίου. Τι θα γίνει τότε; Δύο πράγματα:

α) EuroWorkingGroup, στο Άμστερνταμ, κατά τη διάρκεια του οποίου θα διαφανούν οι προθέσεις των δανειστών για το θέμα. Κι αυτό γιατί κατά τη διάρκεια του θα εξετασθεί η πορεία της διαπραγμάτευσης και θα φανεί ξεκάθαρα που ακριβώς βρίσκονται και πόσες πιθανότητες έχει για να κλείσει θετικά
β) διακυβερνητική διάσκεψη Γαλλίας - Γερμανίας, που θα δώσει τη «γραμμή» για το θέμα. Αν οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων χωρών της Ευρωζώνης δώσουν σήμα υπέρ της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, τότε οι εκπρόσωποι των θεσμών σχεδόν θα υποχρεωθούν να το κάνουν.

Υπενθυμίζουμε ότι η τρόικα είναι προγραμματισμένο να επιστρέψει στην Αθήνα μέσα στο Σαββατοκύριακο. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι 20 μέρες μετά, ό,τι είναι να γίνει, θα πρέπει να έχει γίνει. Κι αυτό γιατί είναι προγραμματισμένο το οριακό (χρονικά) Eurogroup. Οπερ σημαίνει ότι έως τις 22 Απριλίου, θα έχουν κριθεί τα πάντα.