Skip to main content

Μια φορά και έναν καιρό στο Παρίσι…Hotel de Crillon

Το Hotel de Crillon χτίστηκε το 1758 από τον διάσημο αρχιτέκτονα Jacques-Ζακ-Ange Gabriel για τον Louis Francois Trouard και εγκαινιάστηκε από τον Louis XV.
Το Hotel de Crillon χτίστηκε το 1758 από τον διάσημο αρχιτέκτονα Jacques-Ζακ-Ange Gabriel για τον Louis Francois Trouard και εγκαινιάστηκε από τον Louis XV.  Για κάποιο διάστημα νοικιάστηκε στο δούκα d΄Aumont, προτού να περάσει στα χέρια της οικογένειας Crillon, η οποία διατήρησε την ιδιοκτησία έως το 1907.

Το 1909 ξεκίνησε η λαμπερή του λειτουργία  ως ξενοδοχείο. Από την έναρξη της λειτουργίας του, το Crillon έπαιξε σημαντικό ρόλο στη γαλλική ιστορία: Η Μαρία Αντουανέτα έκανε μαθήματα πιάνου σε μια από τις μεγάλες σουίτες του πρώτου ορόφου, δίνοντας το όνομά της στη συγκεκριμένη σουίτα σήμερα.

 Όλες οι συνεδριάσεις που αφορούσαν στο σχηματισμό της Ένωσης των Εθνών το 1919 πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο, το οποίο επίσης  λειτούργησε και ως έδρα των Συμμαχικών Δυνάμεων κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, και ως κατοικία των διοικητών των γαλλικών και βρετανικών δυνάμεων στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μετά από την απελευθέρωση το 1944, έγινε η βάση για τους αμερικανούς στρατιωτικούς διοικητές και τους διπλωμάτες στις αποστολές τους στο Παρίσι. Το αριστοκρατικό παρελθόν του Hotel de Crillon διατηρείται ζωντανό μέχρι σήμερα: Πορσελάνη Wedgewood στο ταβάνι της αίθουσας Salon des Aigles και στο εστιατόριο Les Ambassadeurs (αίθουσα χορού κάποτε), κρυστάλλινοι πολυέλαιοι και μαρμάρινα πατώματα.