Skip to main content

Μια εβδομάδα καθυστέρηση στη μισθοδοσία της Ζάχαρης

Η διοίκηση της ΕΒΖ ενημέρωσε ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στην καταβολή του πρώτου 15νθήμερου, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια.

Την άλλη εβδομάδα θα πληρωθούν την προκαταβολή του μισθού του Δεκεμβρίου, που κανονικά θα έπρεπε να εισπράξουν αύριο 1η του μηνός, οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Η διοίκηση της εταιρείας με επιστολή προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων ενημερώνει ότι θα υπάρξει καθυστέρηση λίγων ημερών στην καταβολή του πρώτου 15νθημέρου, ύψους 140.000 ευρώ, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας Χρήστο Ρώσσιο η καθυστέρηση οφείλεται σε προσωρινή ταμειακή αδυναμία, που εξηγείται από δύο παράγοντες. Πρώτον, από τις εκτεταμένες πληρωμές 1,7 εκατ. ευρώ, στις οποίες προχώρησε η εταιρία το τελευταίο διάστημα (αγρότες, ΙΚΑ, ΔΕΠΑ κ.λπ.) και δεύτερον, στη μικρή καθυστέρηση της είσπραξης και της εκταμίευσης οφειλής από μεγάλο πελάτη και συγκεκριμένα από γνωστό σούπερ μάρκετ. «Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε τα ταμεία της εταιρίας εντελώς άδεια κι έτσι ζητήσαμε αυτή τη μικρή πίστωση χρόνου από τους εργαζομένους» επισημαίνει ο κ. Ρώσσιος, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα. Αντίθετα, όπως υποστηρίζει, το γενικό πλάνο για τη διάσωση της εταιρίας πηγαίνει κανονικά, ενώ η προσπάθεια για περιορισμό κόστους και αύξηση της παραγωγικότητας των εργοστασίων αποδίδει, κάτι που δημιουργεί αισιοδοξία ότι το 2017 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για την εταιρία.

Σε ότι αφορά τους αγρότες, ο κ. Ρώσσιος σημειώνει ότι μέχρι το τέλος του χρόνου εκτός από την εξόφληση του 2015, που γίνεται αυτές τις ημέρες, θα έχουν εισπράξει και το 60% των οφειλόμενων για το 2016 και μάλιστα με αυτοχρηματοδότηση της εταιρίας, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα για δανεισμό.