Skip to main content

Μια εταιρική μάχη στον κλάδο των κατασκευών με μεγάλο ενδιαφέρον

Οποια από τις δύο πλευρές εξασφαλίσει αυτό το 10% θα κάνει ένα βασικό βήμα για τον έλεγχο της μεγαλύτερης ελληνικής κατασκευαστικής εταιρείας.

Μολονότι η άτυπη προθεσμία έληγε την περασμένη Παρασκευή, ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει πού θα καταλήξει τελικώς το 10% των μετοχών της μεγαλύτερης ελληνικής κατασκευαστικής εταιρείας (Ελλάκτωρ), που βγάζει σε πλειστηριασμό η Alpha Bank.

Όπως ήδη έχουμε γράψει, το πακέτο αποτελούσε μέρος εγγύησης για δάνειο, που είχε λάβει ο κάτοχος του (εταιρεία Mitica του επενδυτή Τζιβέλη) και κατέπεσε.

Η τράπεζα εξακολουθεί να συζητά με τους μετόχους της Ελλάκτωρ, οι οποίοι φέρονται μάλιστα να είναι χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα (Μπόμπολας και Κούτρας το ένα και οικογένεια Καλλιτσάντζη το άλλο), ως προς τον έλεγχο της εταιρείας.

Κατά συνέπεια, όποια από τις δύο πλευρές εξασφαλίσει αυτό το 10% θα κάνει ένα βασικό βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου. Ενδεχομενώς, αυτός να είναι και ο λόγος που η πώληση του συγκεκριμένου πακέτου καθυστερεί παραπάνω απ' ό,τι τελικώς αναμενόταν.