Skip to main content

Μια πολύ επικίνδυνη θεωρία για τη δεύτερη αξιολόγηση

Η «θεωρία» που πρεσβεύει μερίδα κύκλων της κυβέρνησης για τις εξελίξεις αναφορικά με το κλείσιμο της ανοικτής δεύτερης αξιολόγησης,

Αν ισχύει η πληροφορία, τότε υπάρχει πρόβλημα. Ολα ξεκινούν από την «θεωρία» που πρεσβεύει μερίδα κύκλων της κυβέρνησης για τις εξελίξεις αναφορικά με το κλείσιμο της ανοικτής δεύτερης αξιολόγησης, συνοψίζεται στα εξής:

Να «τρενάρουμε», όσο είναι δυνατόν, τη διαδικασία, μήπως και κάνει την έκπληξη ο Σουλτς στις γερμανικές εκλογικές και τις κερδίσει! Κι αυτό γιατί, σε αυτή την περίπτωση, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παύει να είναι υπουργός Οικονομικών, η πολιτική του Βερολίνου απέναντι στην Ελλάδα αλλάζει προς το καλύτερο και εν τέλει αποφεύγουμε τα σκληρά μέτρα. Οποια και αν είναι αυτά.

Αν η θεωρία ισχύει, τότε, όπως παραδέχονται Ελληνες και ξένοι θεσμικοί επενδυτές, διατρέχουμε πολύ μεγάλο κίνδυνο. Κι αυτό γιατί αυτή η τακτική είναι ο μοναδικός σίγουρος τρόπος για να τιναχθεί η χώρα στον αέρα. Ως γνωστόν, οι γερμανικές εκλογές θα γίνουν τον ...Σεπτέμβριο. Άρα, η κυβέρνηση σκοπεύει να τρενάρει έως τότε τη διαπραγμάτευση, εξαντλώντας όλα τα αποθεματικά στα κρατικά ταμεία. Οπως ακριβώς το πρώτο ρξάμηνο του 2015 και ακόμα χειρότερα!

Κι εύλογα γεννάται το ερώτημα: Κι αν δεν βγει ο Σουλτς (σ.σ που είναι και το πιθανότερο); Τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση; Η χώρα θα έχει κυριολεκτικά τιναχθεί στον αέρα και δεν αποκλείεται τότε να μην υπάρχει οδός διαφυγής, όπως συνέβη στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2015. 

Ο πρωθυπουργός ευτυχώς δεν ενστερνίζεται αυτή την άποψη και ελπίζεται ότι, με αφετηρία τη σημερινή συνάντηση με τον Επίτροπο Μοσκοβισί, θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για το άμεσο κλείσιμο μιας αξιολόγησης που θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εδώ και πολύ καιρό...