Skip to main content

Μία ένδειξη ότι έξω αλλάζει το κλίμα για την Ελλάδα

Με 12 εκπροσώπους αμερικανικών επενδυτικών funds, τα οποία είχε «κλειδώσει» η Goldman Sachs, συναντήθηκε ο Νίκος Παππάς, όπως πληροφορείται η Voria.

Μπορεί να είναι λίγο παλιό, αλλά είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στο εξωτερικό αναφορικά με την Ελλάδα και τις προοπτικές της. Ο λόγος αφορά στην επίσκεψη που έκανε στις ΗΠΑ, πριν από μια εβδομάδα ακριβώς, ο κ. Νίκος Παππάς, υπουργός Επικρατείας (και «δεξί χέρι» του κ. Αλέξη Τσίπρα).

Ως γνωστόν στη Νέα Υόρκη εκτός από τους ομογενειακούς παράγοντες  και τις θεσμικές συναντήσεις που είχε, «είδε» και εκπροσώπους αμερικανικών επενδυτικών funds, σε προκαθορισμένα ραντεβού, τα οποία είχε «κλειδώσει» η Goldman Sachs. Μέχρις εδώ, θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι τίποτα το παράξενο ή το παράδοξο.

Το εντυπωσιακό έχει να κάνει με τον αριθμό των χαρτοφυλακίων αυτών, που εξέφρασαν το ενδιαφέρον να τον συναντήσουν. Έφτασαν στα 12. Και «θα ήταν ακόμα και 40, αν οι συναντήσεις δεν είχαν προγραμματισθεί για Παρασκευή και Σάββατο» όταν η Wall Street κυριολεκτικά αδειάζει, ήταν το σχόλιο που έγινε στη Voria.gr, ως ενδεικτικό του ενδιαφέροντος, που εκδηλώθηκε.

Σε ό,τι αφορά στις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν εκατέρωθεν, ήταν κάτι παραπάνω από θετικές. Και το πιθανότερο είναι πως οι συναντήσεις αυτές θα επαναληφθούν στο άμεσο μέλλον. Ενδεχομένως και επί ελληνικού εδάφους, όπως λένε όσοι βρίσκονται κοντά στα δύο μέρη...