Skip to main content

Ο νέος πρίγκιπας... MBS και οι ευκαιρίες για δουλειές στο Ριάντ

Πάνω από 2.000 επιχειρηματίες και 1.000 hedge fund managers από όλο τον κόσμο στο μίτινγκ που διοργάνωσε ο 30χρονος Mohamed Ben Salmane.

Στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας ήταν καρφωμένα τα βλέμματα της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας για περισσότερες από τέσσερις μέρες. Ο λόγος; Ο νέος πρίγκιπας του θρόνου διοργάνωσε εκεί ένα μίτινγκ, τύπου Νταβός, στο οποίο πήραν μέρος από την Κριστίν Λαγκάρντ, γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, έως τον Μασαγιόσι Σον, CEO της ιαπωνικής Softbank και τον Πατρίκ Πογιαννέ, CEO της TOTAL.

Όπως πληροφορείται η Voria.gr, συνολικά, το «παρών» έδωσαν πάνω από 2.000 επιχειρηματίες και 1.000 hedge fund managers από όλο τον κόσμο, αλλά και πολιτικοί, προσκεκλημένοι όλοι του 30χρονου Mohamed Ben Salmane («MBS», όπως τον φωνάζουν όλοι).

Το συγκεκριμένο event ήταν ο βασικός λόγος που τα τελευταία 24ωρα δεν μπορούσε κανείς να βρεις κανέναν διεθνή μάνατζερ στο... γραφείο του. Ο «MBS», που θα γίνει βασιλιάς σε λίγες εβδομάδες, θέλει να δείξει ότι η χώρα του αλλάζει. Οργάνωσε λοιπόν το Future Investment Initiative, όπου ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι θα φτιάξει μια ελεύθερη οικονομική ζώνη δίπλα από την κόκκινη θάλασσα, σε μια πόλη 26.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων, με αποκλειστικά ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το όνομα της πόλης και του project: NEOM - Vision 2030, συνολικού προυπολογισμού 500 δις δολ. Ο επικεφαλής του NEOM είναι ο Klaus Kleinfeld, πρώην CEO της Alcoa.

Στο Ριάντ, λένε Ελληνες επιχειρηματίες που είναι σε θέση να γνωρίζουν, αυτόν τον καιρό, ψάχνουν για projects, άμεσα. Ο πρίγκιπας προσκαλεί για επενδύσεις απ όλο τον κόσμο και θέλει να υπογράψει τα πάντα άμεσα. Ήδη η Softbank υπέγραψε συμφωνία για να διανέμει ηλιακή ενέργεια.

Ενδεχομένως αυτή να είναι μια ευκαιρία και για τις ελληνικές επιχειρήσεις.