Skip to main content

Μία από τα ίδια για τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, ήττα 1-0 από την ΑΕΚ (video)

Οι «ασπρόμαυροι» γνώρισαν ακόμα μία ήττα από την «Ένωση» - που έπιασε κορυφή - στην Αθήνα τελειώνοντας μάλιστα το παιχνίδι με εννέα ποδοσφαιριστές

Την ήττα με 1-0 (δείτε εδώ) γνώρισε ο ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την 10η αγωνιστική της Super League.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων στο πρώτο ημίχρονο παίζοντας μάλιστα για 30 λεπτά με παίκτη παραπάνω μέχρι να δει την άγουσα για τα αποδυτήρια και ο Ζαμπράνο, βελτίωσε την απόδοσή του με την είσοδο του Μπίσεσβαρ αλλά και πάλι έμεινε για 7ο σερί ματς στο μηδέν αντιμετωπίζοντας την «Ένωση» στο ΟΑΚΑ.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η ΑΕΚ ξεπέρασε τον ΠΑΟΚ (18 βαθμούς) στη βαθμολογία πιάνοντας στην κορυφή τον Ατρόμητο έχοντας πλέον και αυτή 20 βαθμούς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένταση ανάμεσα στους Αραούχο-Ζαμπράνο στο 7' με τον διαιτητή Αρετόπουλο να αποβάλλει τον Αργεντινό επιθετικό της ΑΕΚ για χτύπημα στο πρόσωπο βγάζοντας παράλληλα κίτρινη κάρτα στον Περουβιανό αμυντικό του ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» απείλησαν στο 15΄όταν ο Βιεϊρίνια σούταρε έξω από την περιοχή με τον Ανέστη να διώχνει με γροθιές και τον Πρίγιοβιτς να μην καταφέρνει να μπει στη φάση.

Η «Ένωση» κατάφερε να προηγηθεί στο 25΄όταν ο Γκάλο σούταρε, η μπάλα έφτασε στον Σιμόες που πάσαρε στον Λιβάγια και ο Κροάτης νίκησε τον Ρέι με προβολή κάνοντας το 1-0. Μάλιστα πέντε λεπτά αργότερα οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να μεγαλώσουν το προβάδισμά τους όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, ο Σιμόες πήρε την κεφαλιά και ο Γιόχανσον σούταρε αναγκάζοντας τον Ρέι σε μεγάλη επέμβαση.

Η αριθμητική ισορροπία για τις δύο ομάδες αποκαταστάθηκε στο 35΄όταν ο Ζαμπράνο ανέτρεψε τον Λιβάγια, είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε κάτι που ανάγκασε τον Λουτσέσκου να γυρίσει στην τετράδα της άμυνας τον Σάχοβ γυρνώντας παράλληλα πιο πίσω τον Ελ Καντουρί.

Ο ΠΑΟΚ αύξησε την πίεσή του στα καρέ του Ανέστη και στο 38΄έπειτα από κόρνερ του Βιεϊρίνια, ο Βαρέλα πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ ενώ στο 43΄, η επικίνδυνη σέντρα που επιχείρησε ο Πορτογάλος πέρασε εκτός εστίας.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να σκοράρει στο 48΄με τον Πέλκα μετά από μπαλιά του Ελ Καντουρί αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο διεθνής μεσοεπιθετικός ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στη συνέχεια επικράτησαν τα σκληρά μαρκαρίσματα ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων με τους Λόπες από πλευράς γηπεδούχων και Τσίμιροτ-Βιεϊρίνια από πλευράς φιλοξενουμένων να δέχονται κίτρινη κάρτα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αναζητούσε τρόπο να απειλήσει χωρίς να βρίσκει χώρους ενώ αντίστοιχα ο «Δικέφαλος του Νότου» έψαχνε κάποια αντεπίθεση ώστε να τελειώσει την υπόθεση-νίκη.

Στο 71΄ο Μπίσεσβαρ που πέρασε νωρίτερα ως αλλαγή έκανε ωραίο φαλτσαριστό σουτ με τη μπάλα να περνά δίπλα από την εστία του Ανέστη ενώ στο 77΄ η εκτέλεση φάουλ του Σουριναμέζου μεσοεπιθετικού απομακρύνθηκε από τον Έλληνα πορτιέρε και τον Βράνιες.

Ο ΠΑΟΚ έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν στο 86΄ο Ελ Καντουρί έβγαλε εξαιρετική σέντρα με στόχο τον Πρίγιοβιτς αλλά ο τελευταίος δεν βρήκε τη μπάλα και αυτή πέρασε χιλιοστά δίπλα από την εστία του Ανέστη.

Μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς τελείωσαν την αναμέτρηση με εννέα ποδοσφαιριστές καθώς στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αρετόπουλος απέβαλε τον Μπίσεσβαρ για χτύπημα στον Μπακασέτα.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες, Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (Γαλανόπουλος 74΄), Λιβάγια (Μπακασέτας 65΄), Αραούχο.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Ζαμπράνο, Βαρέλα, Λέοβατς (Κρέσπο 42΄), Τσίμιροτ, Σάχοβ (Κάμπος 46΄), Πέλκας (Μπίσεσβαρ 69΄), Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί, Πρίγιοβιτς.