Skip to main content

Μία αλήθεια για την ιδιοκτησία γης στην Κύπρο και ένα παράδειγμα

Στην Κύπρο αποτελεί κοινό μυστικό. Ωστόσο, τώρα πλέον, γίνεται κατανοητό και στο υπόλοιπο κόσμο - Χαρακτηριστικά παραδείγματα

Στην Κύπρο αποτελεί κοινό μυστικό. Ωστόσο, τώρα πλέον, γίνεται κατανοητό και στο υπόλοιπο κόσμο. Τι; Οτι η τοπική Εκκλησία είναι, μεταξύ άλλων, ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γης στο νησί. Τα χαρακτηριστικά παραδείγματα, που το αποδεικνύουν, πάμπολα. Μεταξύ αυτών και το εξής, που ήρθε πρόσφατα σε γνώση της Voria.gr, αρμοδίως.

Πρόσφατα, λοιπόν, μεγάλη εταιρεία από τη Νότιο Αφρική, που ήθελε να χτίσει ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο στην περιοχή της Λάρνακας, έψαχνε να βρει διαθέσιμη έκταση, για να την αγοράσει αλλά δεν την έβρισκε. Μέχρι που απευθύνθηκε στην Εκκλησία. Και όπως ήταν αναμενόμενο βρήκε...

Ο λόγος αφορά στην Acsion Ltd, η οποία ετοιμάζεται να «σηκώσει» το Metropolitan Mall, σε μια έκταση 50.000 τετραγωνικών μέτρων. Η Εκκλησία της Κύπρου της παραχώρησε λοιπόν το οικόπεδο με τη μορφή της μακρόχρονιας μίσθωσης.

Κι έτσι, κατάλαβαν όλοι ότι πράγματι η εκεί Εκκλησία είναι τελικώς ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γης στην Κύπρο. Εννοείται ότι παραδείγματα, σαν το παραπάνω, μπορούν να περιγράψουν κι άλλοι πολλοί, μεταξύ των οποίων και Ελλαδίτες, που έχουν «κατέβει» στο νησί.