Skip to main content

Μια 24χρονη φοιτήτρια πίσω από την επίθεση στην Άγκυρα

Πρόκειται για μια 24χρονη φοιτήτρια την Σεχέρ Τζαγκλά Ντεμίρ από την πόλη Καρς της ανατολικής Τουρκίας, η οποία είχε ενταχθεί στο ΡΚΚ το 2013.

Ένα ζευγάρι βομβιστών, ένας άνδρας και μία γυναίκα διεξήγαγε την επίθεση στην Άγκυρα, σύμφωνα με .δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία από την έρευνα, η γυναίκα είχε ενταχθεί στο ΡΚΚ το 2013. Πρόκειται για μια 24χρονη φοιτήτρια από την πόλη Καρς της ανατολικής Τουρκίας. Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο τα στοιχεία της γυναίκας έχουν ταυτοποιηθεί από τα δακτυλικά της αποτυπώματα και το όνομά της είναι Σεχέρ Τζαγκλά Ντεμίρ.

Eπικαλούμενο πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι ο δεύτερος φερόμενος βομβιστής ήταν Τούρκος υπήκοος και συνδεόταν κι αυτός με το PKK.

Οι δύο δράστες συνυπολογίζονται στα 37 θύματα.  

H τουρκική αστυνομία συνέλαβε τέσσερις ανθρώπους στη νοτιοανατολική Τουρκία σήμερα καθώς φέρονται να σχετίζονται με την επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που συγκλόνισε χθες την Άγκυρα, στοιχίζοντας την ζωή σε τουλάχιστον 37 ανθρώπους και συγκεκριμένα με το όχημα που χρησιμοποιήθηκε, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.